Regio- De politie waarschuwt bezitters van een telefoonhoesje, lijkend op een pistool, deze in te leveren of weg te gooien.

Recentelijk verschenen er in de media en op internet al diverse berichten over telefoonhoesjes in de vorm van een pistool. De hoesjes zijn erg populair bij jongeren.

De politie wil benadrukken dat deze telefoonhoesjes,die (van een afstand) niet van echt te onderscheiden zijn, verboden zijn en gevaarlijke situaties kunnen opleveren.

In Rotterdam is het volgende gebeurd na aanleiding van het in bezit hebben van zo’n telefoonhoesje.

Origineel bericht Politie eenheid Rotterdam, district Oost:

Collega’s kregen op zaterdagmiddag 4 juli een vuurwapenmelding op de Laan van Dada in Rotterdam-Nesselande. Medewerkers van de RET hadden daar bij het metrostation een man op een bankje zien zitten waar de kolf van een vuurwapen uit zijn broek stak. Diverse politie-eenheden kwamen hierop ter plaatse en startte hierop een Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV).

De verdachte werkte gelukkig mee aan de bevelen die hem werden gegeven en kon hierop worden aangehouden. Bij de fouillering bleek het om een telefoonhoesje voor de Iphone in de vorm van een vuurwapen te gaan. De verdachte is over gebracht naar het politiebureau in Capelle aan den IJssel, alwaar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Wanneer er sprake is van een vuurwapenmelding, zoals in bovengenoemd voorbeeld, zullen collega’s zoals de procedure voorschrijft, met getrokken wapens een BTGV uitvoeren. Hierbij nemen ze beslissingen in een split second en zullen zij veiligheidshalve geen enkel risico nemen. Wees daarom gewaarschuwd!