Deventer – De politie is een onderzoek gestart naar een ramkraak bij een kledingwinkel aan de Engestraat op donderdag 28 november. Na de kraak vluchtten meerdere verdachten weg in een auto. Het is nog niet duidelijk om hoeveel verdachten het gaat. Het voertuig crashte bij de Lichtmis, waarna de verdachten er te voet vandoor gingen. Agenten hielden in de ochtend twee mannen uit Utrecht aan. Of zij iets te maken hebben met de ramkraak wordt onderzocht. De politie hoop dat er getuigen zijn die tips kunnen geven.

Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD

Omstreeks 05.00 uur kreeg de politie een melding van een ramkraak bij een winkel.  Volgens een getuige was een auto ingereden op de winkel en gingen er meerdere mensen het winkelpand binnen. Ze namen kledingstukken mee en vluchtten weg in de richting van de Stromarkt. De recherche startte direct een onderzoek. Zo is er gesproken met getuigen, en zijn er camerabeelden veilig gesteld voor verder onderzoek. De pui van het winkelpand is ernstig beschadigd door de ramkraak. Agenten van de Forensische Opsporing hebben sporenonderzoek verricht binnen en buiten het winkelpand. Daarnaast werd er in de omgeving gezocht naar de betrokken auto.

Aanhouding verricht

De meldkamer zette verschillende politieauto’s in de omgeving van Deventer in om achter de vluchtauto aan te gaan. Agenten signaleerden die vluchtauto en zetten de achtervolging in. Er werd echter zo snel en onverantwoord gereden dat de agenten de achtervolging afbraken. Ter hoogte van het knooppunt Lichtmis crashte de vluchtauto met hoge snelheid tegen een lichtmast. Vervolgens vluchtten meerdere personen weg. Via de meldkamer ontvingen agenten diverse meldingen van de mogelijke verblijfplaats van de verdachten. Twee mannen werden in de ochtend aangehouden in de omgeving. Het gaat om een 19- jarige man en 28- jarige man uit Utrecht.

Getuigenoproep

We zijn nog op zoek naar mensen die meer hebben gezien en/ of hebben gehoord in de buurt van de Engestraat in Deventer. Of mensen die in de omgeving van de crash bij de Lichtmis verdachte personen hebben zien lopen. Als mensen over camerabeelden beschikken in de omgeving van de Engestraat of op andere plekken in het centrum van Deventer, dan komen wij graag met je in contact. Mensen die camerabeelden hebben kunnen nakijken of er iets opvallends op de beelden te zien is. Ook als je denkt dat het niet van belang is, dan kunnen de beelden toch van waardevolle betekenis zijn in het onderzoek. Wij komen graag met je in contact. Bel 0900-8844 als je informatie met ons wil delen. Wil je liever anoniem tippen, dan kan dat natuurlijk ook via M. 0800- 7000.