Deventer – Een politieman is vrijdagavond 26 augustus licht gewond geraakt bij een aanhouding op de Rielerweg. Een 17-jarige man uit Deventer werd aangehouden voor belediging.

 

De politieman had op de Beestenmarkt een persoon bekeurd voor wildplassen en vervolgens het groepje waarmee hij was, aangesproken op het feit dat ze alcohol dronken op de openbare weg. Even later zag de betreffende motoragent het groepje al slingerend en zonder licht fietsen op de Rielerweg. Toen hij ze wilde aanspreken en naast ze ging rijden gooide één van de mannen zijn fiets voor de motor waarop de agent een noodstop moest maken.

Dezelfde man reageerde daarna zeer agressief en beledigde de agent meerdere keren. Hierop besloot de agent de man aan te houden. De verdachte verzette zich daarbij heftig zodat de politieman zich genoodzaakt voelde om pepperspray te gebruiken. Ondanks dat wist de man los te komen. Toen de agent hem daarop weer vastgreep verzette hij zich dusdanig dat de arm van de politieman uit de kom schoot. De verdachte kon vlak daarna door te hulp geschoten agenten aangehouden worden.

De politieman moest voor behandeling van zijn arm naar het ziekenhuis. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.