Deventer – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 16 november op de Bergenvaardersstraat de wapenstok moeten gebruiken omdat meerdere mensen zich tegen hulpverleners keerden. Politie- en ambulancepersoneel was ingezet omdat een 18-jarige man uit Deventer met een glas in zijn gezicht was geslagen. De verdachte en een andere onruststoker zijn aangehouden.

 

De politie kreeg omstreeks 01.35 uur een melding dat er bij een feestje in een winkel een conflict was. Agenten gingen naar het opgegeven adres en troffen op straat een gewonde man aan. Hij was met een glas geslagen en de komst van een ambulance was gewenst. Ondertussen werd de verdachte, een 16-jarige jongen uit Diepenveen aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

 

Ambulancepersoneel beschermd

 

Kennelijk vonden enkele mensen dat het te lang duurde voordat de ambulance kwam. Men gedroeg zich opstandig en enkelen van hen wilden bij de komst van de ambulance verhaal gaan halen. Er werd daarbij tegen de ambulance geslagen. Om het ambulancepersoneel veilig hun werk te laten doen, hebben de agenten een kleine linie gevormd.

 

Wapenstok gebruikt

 

Toen de politie een 16-jarige jongen uit Twello voor belediging aanhield, keerde een groepje van ongeveer acht à tien mensen zich tegen de agenten. Met getrokken wapenstok werden zij op afstand gehouden. Op het moment dat de rust leek weergekeerd en de agenten weg wilden gaan, ging een dronken man voor de politieauto staan om de doorgang te beletten. Toen hij door een agent hierop werd aangesproken, keerde de groep zich weer tegen de politie. Hierop is gebruik gemaakt van de wapenstok waarna de groep naar binnen vluchtte. De politie stelt een verder onderzoek in.