Regio- ROC Aventus gaat voor de hele regio Oost-Nederland (dit betreft Zwolle, Twente, Achterhoek, Stedendriehoek en de Veluwe) de opleiding Handhaver-Politie verzorgen. Met deze opleiding kunnen mbo-studenten doorstromen naar het tweede jaar van de Politieacademie.  Het is hiermee een van de weinige scholen in Nederland die de opleiding HTV-Politie blijft geven.

Vanaf 2016
Op dit moment wordt de opleiding HTV-Politie nog op 23 mbo-scholen gegeven. Vanaf augustus 2016 kunnen de studenten uit de regio’s Zwolle, Twente, Achterhoek, Stedendriehoek en Veluwe zich aanmelden voor de opleiding bij Aventus, welke 30 stageplaatsen bij de Politie toegewezen heeft gekregen. Er zijn verdeeld over heel Nederland nog  11 mbo’s die deze opleiding in samenwerking met de Politieacademie gaan geven. Het landelijke politiekorps heeft bij de nieuwe selectie gelet op de kwaliteit van de huidige opleiding, de ambities van de school om het veiligheidsonderwijs verder te ontwikkelen en een goede geografische spreiding.

Veiligheid voor iedereen

Aventus is blij en verheugd dat de school haar voortrekkersrol in de regio m.b.t. de politieopleiding kan continueren. De docenten willen de jarenlange samenwerking met de regionale eenheden en de Politieacademie in Apeldoorn verder intensiveren. De toewijzing van de opleiding past ook bij de ambities van de gemeente Apeldoorn om tweede ‘veiligheidsstad’ van Nederland te worden. Bij Aventus kunnen de studenten uit de hele regio Oost-Nederland daarom optimaal hun eerste stap richting het politiekorps zetten. De HTV-Politie opleiding is op dit moment de enige vooropleiding om de studenten goed voorbereid bij de Politieacademie aan te leveren. De studenten komen in aanmerking voor een jaar studiekorting bij aanname op de Academie.

Meer informatie: www.aventus.nl