Coevorden – De politie heeft vrijdag 19 december drie verdachten aangehouden na een overval op een juwelier in de Friesestraat. De aanhouding vond plaats op de A1 tussen Deventer en Apeldoorn na een actie met een aantal politie-eenheden, waaronder de helikopter, Koninklijke Marechaussee en Polizei Niedersachsen.

Omstreeks 10.30 uur drongen drie mannen de juwelierszaak binnen. Ze bedreigden de juwelier en sloegen vitrinekasten kapot. Met een nog onbekende hoeveelheid sieraden gingen ze er vandoor. De drie vluchtten op een witte scooter. De overval werd direct via Burgernet gemeld.

Getuige

De scooter werd even later gevonden bij de jeu de boulesbaan in de Nordhornerstraat in Coevorden. Een getuige zag de verdachten op deze plek in een auto stappen die richting Duitsland reed. Na een zoekactie werd de auto opgespoord en gevolgd. Via Duitsland reed de auto bij Denekamp Nederland weer binnen.

Klopjacht

De politiehelikopter en het arrestatieteam van de politie werden ook ingezet voor de klopjacht. Bij een tankstation tussen Deventer en Apeldoorn konden de verdachten uiteindelijk worden aangehouden, ongeveer twee uur na de overval. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau voor verder onderzoek. De identiteit van de verdachten is nog niet bekend.

aanhouding