Voorst – Donderdagmiddag 12 november kreeg de politie en melding over stemmen afkomstig uit een leegstaand pand aan De Nieuwenhof in Voorst (Gld). In het pand en in de nabije omgeving zijn in totaal drie verdachten aangehouden op verdenking van koperdiefstal.

 

De melding, van een beveiligingsbedrijf, kwam rond 13.00 uur binnen bij de politie. Ter plaatse trof de politie in het pand de nodige gereedschappen en nog twee verdachten aan; een 37-jarige vrouw en een 41-jarige man, beide afkomstig uit Deventer. Omdat volgens de getuige vermoedelijk sprake was van drie verdachten, is in de omgeving verder gezocht door de politie. Op een paar honderd meter afstand van het pand is een 48-jarige man uit Deventer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal.

 

Op een parkeerterrein vlakbij het pand trof de politie een busje aan, die gehuurd bleek door de 48-jarige man, waarin meerdere vuilniszakken kabels met koperen bedrading lagen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

aanhouding (2)