Deventer – Omstreeks 19:55 kregen de hulpdiensten een melding van een aanrijding op de kruising van de Mr H.F de Boerlaan met de Industrieweg.

Ter plaatse bleek het te gaan om een ernstige aanrijding tussen een personenauto en twee fietsers. Bij de aanrijding zijn de twee fietsers enkele meters meegesleurd voordat ze op het wegdek belanden.

Gezien de ernst van het letsel is er ook een traumahelikopter opgeroepen, deze is al snel afgemeld omdat de verwondingen van het slachtoffer zo dusdanig waren dat deze met spoed naar het Deventer ziekenhuis is overgebracht. Het andere slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis in Apeldoorn gebracht. Beide slachtoffers liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis. De twee zijn verspreid over twee ziekenhuizen gezien de IC – capaciteit.

Het zou gaan om twee twintigers; een man en een vrouw.

Volgens omstanders zou de bestuurder (20) veel te hard en door rood gereden hebben.

De bestuurder (20) die op de twee fietsers inreed zou onder invloed gereden hebben. Op het politiebureau heeft de politie een bloedtest afgenomen om definitief vast te stellen of en hoezeer de bestuurder onder invloed was.

De politie hoopt in de loop van de week de uitslag van de bloedtest te hebben. De bestuurder zit nog vast op het politiebureau.

De bestuurder van de auto is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De kruising is tijdelijk afgesloten in alle richtingen.

Foto’s: Rogier van Dommelen