Wilp – Dankzij een melding van een getuige heeft de politie op dinsdag 29 juli twee Amsterdammers aangehouden. Zij worden verdachten van diefstal van bifi-worstjes bij een tankshop aan de A1. De bestuurder bleek onder invloed en geen geldig rijbewijs te hebben. Het duo is ingesloten.

De politie kreeg omstreeks 16.30 uur een melding van een getuige, die op de parkeerplaats van het tankstation twee mannen zag die vermoedelijk onder invloed waren. Ook hadden zij spullen onder hun kleren verstopt toen zij uit de tankshop kwamen. Men was weggereden in een bestelbus.

Gevaarlijk rijgedrag

De getuige bleef het duo richting Deventer volgen en gaf alle informatie aan de politie door. Zo zou de bestuurder dan weer 160 km rijden en vervolgens maar 80 km. Via de meldkamer werden meerdere politie-eenheden richting de A1 gestuurd. Op een gegeven moment liet men de auto stoppen.

Rijbewijs ingevorderd

De 34-jarige bestuurder bleek inderdaad te hebben gedronken en blies op het politiebureau 715 ugl. Hij had geen rijbewijs voor het besturen van een auto maar wel voor een bromfiets. Dit werd ingevorderd. Ook werden er bifi-worstjes aangetroffen en het duo is ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.