Deventer – Zondag 28 augustus na afloop van de wedstrijd Go Ahead Eagles – Ajax heeft een groep Go Ahead-supporters twee bezoekers van Ajax belaagd.

Politieagent met portofoon

De twee bezoekers, die kaarten hadden voor de hoofdtribune en geen gebruik maakten van de combiregeling, wilden na afloop met hun auto het terrein verlaten. Door de drukte konden zij alleen stapvoets rijden. Op een bepaald moment ontstond er via de open raampjes discussie met een aantal Go Ahead-supporters. Toen de twee uitstapten richtte een grotere groep zich tot hen en ontstond er een dreigende situatie. De bestuurder is daarop terug de auto in gegaan.

Weggereden

Toen de groep zijn auto begon te vernielen is hij met hoge snelheid weggereden richting de woonwijk. Hij raakte daarbij een auto, maar omdat hij werd gevolgd is hij doorgereden. Nadat hij de belagers kwijt was, is hij teruggereden naar het stadion waar hij zich bij de politie meldde. De passagier die achter bleef bij het stadion werd ter plaatse ook bedreigd en is direct naar het stadion teruggegaan om zich te melden bij de politie.

Onderzoek

De politie is een onderzoek gestart. Dat moet uitwijzen wat de aanleiding van het incident was. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of via het online meldformulier.