Overijssel – De politie heeft twee verdachten aangehouden die vermoedelijk een bejaarde vrouw in Kampen wilden oplichten. Bij een 87-jarige vrouw in Kampen kwam dinsdag een oplichter aan de deur. De man vertelde dat hij reparaties aan het dak moest uitvoeren, bij haar huis aan de Populierenstraat. Daarvoor moest de vrouw een flinke aanbetaling doen.

aanhouding-handboeien-2

Woensdag zou de man opnieuw langskomen om het geld op te halen. Gelukkig vertrouwde de bejaarde vrouw de ‘klusjesman’ niet, en belde de politie. Agenten gingen woensdag naar de vrouw toe, en waren in huis toen er opnieuw aangebeld werd, ditmaal stonden er twee mannen. Ze zijn allebei aangehouden, de verdachten zijn 19 en 25 jaar en komen uit Doetinchem. De politie doet verder onderzoek naar deze mannen.

Babbeltruc in Deventer

In Deventer doet de politie onderzoek naar een babbeltruc. Aan de Margijnenenk in Deventer deed een man zich voor als politieagent, en overdonderde zo een 87-jarige vrouw. De man ging het huis in en heeft daar verschillende dingen meegenomen. De politie is op zoek naar mensen die tips hebben om deze zaak op te lossen.

  • De dader kwam woensdagochtend rond half 12 aan de deur
  • De man is tussen de 50 en 60 jaar, en tussen de 1.65 en 1.75 lang. Hij heeft een fors postuur.
  • Hij heeft donkerblond, kort haar en een rondgezicht
  • En de man droeg een donkere jas tot op de heupen en een donkere broek.

Hebt u deze man gisteren in Deventer gezien? Hebt u iets verdachts gezien rond de Margijnenenk? Of hebt u andere informatie die hierbij kan helpen? Bel dan de politie via 0900-8844 of geef uw tips door via politie.nl.