Bathmen – Woensdagmorgen 29 januari werd een diefstal gepleegd uit een vrachtwagen op een parkeerplaats langs de A1 bij Bathmen. Dankzij de oplettende chauffeur kon twee uur later in Eindhoven een verdachte worden aangehouden.

Omstreeks 04.00 uur werd een vrachtwagenchauffeur wakker van gestommel in zijn vrachtwagen. Hij zag dat dieven zijn vrachtwagen hadden opengebroken en dat de diefstal nog gaande was. De chauffeur besloot om vanuit zijn cabine goed te bekijken wat de dieven deden, om zoveel mogelijk informatie aan de politie door te kunnen geven. Hij zag dat goederen uit zijn vrachtwagen in een bestelbus werden overgeladen. Vervolgens stapten twee personen in de bestelbus en twee personen in de personenauto die naast de vrachtwagen stond en reden weg. De chauffeur wist het kenteken van de bestelbus te noteren en schakelde direct de politie in.

Omstreeks 06.00 uur werd de bestelbus aangetroffen in Eindhoven. In de bestelbus werden dozen met goederen aangetroffen die uit de vrachtwagen waren weggenomen. De bestuurder van de bestelbus, een 33-jarige Eindhovenaar, werd aangehouden. Hij wordt voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar medeverdachten. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie, dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via M. 0800-7000.