Zutphen – Donderdagochtend 7 januari heeft de politie een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het steekincident in Zutphen waarbij de 23-jarige Joël Alfarez uit Deventer zwaar gewond raakte. Het steekincident vond plaats op donderdagmiddag 31 december, Joël Alvarez overleed enkele uren later. De verdachte heeft zichzelf bij de politie gemeld vanochtend.

 

Door een getuige is gezien dat het slachtoffer op 31 december een conflict had met twee andere mannen. Sinds oudejaarsdag is een groot rechercheteam bezig met het onderzoeken wie deze mannen zijn, wat de aanleiding van het conflict was en wat er precies gebeurd is die middag. Er is grondig sporenonderzoek verricht en veel mensen uit de omgeving van het slachtoffer zijn gehoord. Ook werden mensen onder andere via www.politie.nl en woensdagavond via het opsporingsprogramma Bureau GLD nadrukkelijk opgeroepen om zich te melden als men meer wist over de andere betrokkenen of de aanleiding van het conflict.

Uiteraard zet het rechercheteam het onderzoek naar de identiteit van de tweede verdachte voort en zal nu onderzocht worden wat de rol van de vanochtend aangehouden verdachte was bij het conflict. De man is ingesloten voor verhoor.

 

Tips in dit onderzoek zijn nog steeds welkom. Weet u meer, dan hoort de politie het heel graag via 0900-8844. U kunt ook anoniem een melding of tip door laten geven aan het rechercheteam via Meld Misdaad Anoniem, op 0800-7000.

Politie centraal Deventer