Twello, Apeldoorn, Epe – De politie heeft zaterdag 4 mei en maandag 6 mei, naar aanleiding van anonieme meldingen, vier hennepplantages, twee in Apeldoorn, Twello en Epe, ontmanteld. Tegen de eigenaren zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Alle kwekerijen zijn op last van justitie ontruimd.

• In een woning aan de Prins Hendrikstraat in Twello werd een hennepplantage aangetroffen van ongeveer 150 planten. • Op de Willem van Oranjestraat in Epe werden 265 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal verkregen. • In Apeldoorn werd in een woning aan de Aristotelesstraat, 8 hennepplanten aangetroffen. • In een woning aan de Arnhemseweg in Apeldoorn troffen agenten een kwekerij met ruim 280 planten aan. De stroom werd illegaal verkregen.

Zeg nee tegen hennepteelt!

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de Politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.