Groningen – De politie heeft naar aanleiding van de diefstallen van pinpassen en geld bij oudere mensen een onderzoek ingesteld waarbij een 20-jarige vrouw zonder vaste woon en verblijfplaats werd aangehouden. De politie heeft dit bericht vandaag pas bekend gemaakt.

De diefstallen vonden in de periode 31 mei tot en met 4 juni 2014 plaats in de wijk Paddepoel (2x), Helperplein en Leek. Op 6 juni 2014 werden in Nieuwegein en in Assen op 3 september 2014 wederom slachtoffers gemaakt.

Beelden in Opsporing Verzocht

De vrouw kwam letterlijk en figuurlijk in beeld bij een diefstal van een pinpas toen zij met de gestolen pinpas geld bij een betaalautomaat pinde. De beelden werden op 9 september 2014 in het Programma Opsporing verzocht getoond waar zij door de kijkers werd herkend.

Aanhouding

De 20-jarige vrouw werd op 15 januari 2015 in Deventer aangehouden. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat zij in ieder geval betrokken is geweest bij zes zaken van zakkenrollerij en diefstal van geld in de stad Groningen. Van deze zaken werden aangifte gedaan. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw duizenden euro’s met gestolen pinpassen had gepind. Omdat de politie het vermoeden heeft dat zij samen met andere personen in verschillende samenstellingen landelijk meerdere diefstallen heeft gepleegd, sluit de politie meer aanhoudingen niet uit. Zij zit momenteel nog steeds vast en de politie gaat verder met het onderzoek.

politie