Wilp – Donderdagavond rond 18.00 uur is in Twello een 33-jarige man uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van poging tot woninginbraak. Na zijn vlucht is Burgernet ingezet; dankzij een reactie daarop is de verdachte getraceerd en aangehouden.

Rond 16.00 uur werd de inbreker overlopen door bewoners op de Buddezand waarop de verdachte de bossen invluchtte. Door de politie is een burgernetactie gestart en het signalement van de gevluchte verdachte, verstuurd aan omwonenden. Enkele politieauto’s hebben in de directe omgeving gesurveilleerd op zoek naar de verdachte.

Korte tijd later werd een handgemeen gemeld aan de Wilpsedijk; die betrokkene/verdachte was eveneens de bossen ingevlucht. Met ook een politiehond en helikopter is gezocht. Een buurtbewoner meldde op zeker moment, dat op zijn erf een onbekende man rondliep die een ruit had vernield.
Agenten die in de buurt waren, hoorde vervolgens gillen vanaf een erf aan de Vermeersweg en renden het terrein op. Bij de woning kwam de gezochte verdachte naar buiten gerend. Hij is daarop gearresteerd door de politiemensen.

burgernet