*update* Deventer – Op zaterdag 23 maart hebben twee mannen een 67-jarige man in zijn woning overvallen aan de Collegietuin. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Omstreeks 22.50 uur belden twee mannen bij de woning aan. De bewoner opende de voordeur, waarna twee gemaskerde mannen trachtten de woning binnen te dringen. Er ontstond een worsteling met de bewoner. De bewoner raakte hierbij gewond aan zijn hoofd, arm en hand. Mogelijk is bij de overval sprake geweest van een vuurwapen. De mannen gingen er te voet vandoor zonder buit.De politie zocht direct in de omgeving naar de verdachten. Op de spoorbrug in Deventer zagen agenten twee personen die voldeden aan het signalement. De verdachten, een 15-jarige jongen en een 18-jarige man, beiden afkomstig uit Deventer, werden op het Hovenpad aangehouden. De ouders van de 15-jarige zijn in kennis gesteld.Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met deze overval wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem met Bel M. via 0800-7000. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deventer РOp zaterdagavond om 22:50 uur heeft er een woningoverval plaatsgevonden aan de Collegietuin op de Worp. Het gaat om twee daders van rond de 20 jaar. De twee droegen donkere kleding en bivakmutsen. Ze zijn gevlucht in de richting van Twello. De daders waren gewapeld.