Regio- De veiligheids regio kijkt terug op een beheersbare jaarwisseling zonder grote incidenten. De brandweer in IJsselland is vanaf 31 december 0.00 uur tot 1 januari 8.00 uur 71 keer uitgerukt voor incidenten. Tijdens de vorige jaarwisseling was dit 64 keer.

 

 

 

De jaarwisseling in IJsselland verliep beheersbaar. Het beeld in onze regio is dat er na twee coronajaren veel mensen op de been waren. In het aantal meldingen dat de meldkamer ontving, is een kleine stijging zichtbaar ten opzichte van vorig jaar. Het ging voornamelijk om brandjes in containers, afval, garages, schuurtjes én uitrukken die gerelateerd zijn aan vuurwerk of vreugdevuren. Verder moest de brandweer vanwege de harde wind ook een aantal keren uitrukken voor stormschades. In onze hele regio was er sprake van een prima sfeer zowel overdag als ‘s nachts. De samenwerking met de andere hulpdiensten was goed. In genoemde periode hebben we geen meldingen ontvangen van agressie of geweld tegen brandweermedewerkers.

In onze regio was carbidschieten ook dit jaar weer populair. IJsselland is aangesloten op de BOCK-campagne (Bewust Oplettende Carbid Knaller) waarbij inwoners via (social) media geïnformeerd worden over het zo veilig mogelijk schieten.