Na vele maanden noeste arbeid en research zal komende donderdag 20 oktober de Nationale Hulpverleningskrant online komen. De redactie van de krant wordt gedaan door Roel Wijbenga (Hoofdcoördinator) van SAR Nederland.

Een organisatie welke al vele malen haar diensten heeft bewezen in verschillende vermissingszaken. Gedreven door de motivatie om anderen te helpen die in nood verkeren en door de soms gebrekkige publieke communicatie rondom de hulpverlening in het algemeen is deze online krant ontstaan die voor iedereen toegankelijk is.

Waar veel organisaties vaak tegen aan lopen, is het ontbreken van een nieuwsplatform specifiek voor de hulpverlening. Het doel is om informatie van lopende zaken te delen met het publiek, maar ook die van afgesloten acties. Daarmee kan het publiek om hulp gevraagd worden en is het ook te volgen wat dergelijke hulporganisaties allemaal doen zonder dat je dit vaak ziet of merkt.

Een krant voor en door hulpverleners, via het webadres: https://www.nationalehulpverleningskrant.nl

is de krant straks voor iedereen toegankelijk.

Deze krant wordt straks ingevuld door diverse hulpverleners en organisaties zoals 112 -Water uit Sneek, Klaas Post van Urk, Journalist Martijn Mastenbroek, Bles en van Rijs Recherche, Veltman Marine-Service van Ameland, Bergingsbedrijf Simon van Wieren, Arjan Kroeze, Redding-Brigade Drachten, Redding-Brigade Deventer en natuurlijk SAR Nederland.

De officiële opening van de krant vindt plaats op donderdagmorgen 20 oktober om 10:30 uur bij Veldman Yacht Charters aan de Zwolsmanweg 18 te Sneek. Vele vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties zullen aanwezig zijn om toelichting te geven.