Raalte, Wilp, Hengelo, Enschede – In de vroege ochtend van 22 augustus probeert een onbekende man een overval te plegen op een ijzerhandelaar in een bestelbus. Dit doet hij door met een gestolen Renault Clio de bestelbus van het slachtoffer te rammen op de Velduil. De overval mislukt omdat het slachtoffer weet te vluchten.

De rode Renault Clio, die de nacht ervoor blijkt te zijn gestolen in Wilp, wordt na de poging overval in brand gestoken en de overvaller weet te ontkomen. Van de onbekende man is een compositietekening gemaakt. Na onderzoek blijkt er ook op 7 maart ook al een soortgelijke poging overval te zijn gepleegd. Hierbij werd een in Hengelo gestolen Opel Corsa gebruikt. Op deze oud model Opel Corsa zaten toen in Enschede gestolen kentekenplaten. De overvalpogingen lijken na uitgebreid onderzoek nog meer raakvlakken met Twente te hebben. In de uitzending een uitgebreide reconstructie, diverse vragen en de compositietekening van de overvaller.

De uitzending begint dinsdagavond 20 januari om 20.25 uur op NPO1 en zal de volgende dag worden herhaald op NPO2 om 11.40 uur.