Regio- Kinderen reizen met ingang van zondag 16 augustus gratis mee in de bussen van Syntus Overijssel, OV Regio IJsselmond en Arriva Achterhoek Rivierenland. Het NS Kids Vrij abonnement is vanaf die datum ook geldig in de bus. Het gaat om een proef om te kijken of het openbaar vervoer aantrekkelijker kan worden gemaakt. Het zijn de eerste regio’s in Nederland waar het gratis Kids Vrij treinabonnement niet alleen in de trein van alle vervoerders, maar ook in de bus kan worden gebruikt.

Met het Kids Vrij abonnement kunnen kinderen van 4 tot en met 11 jaar gratis meereizen met volwassenen. Het is te gebruiken op alle dagen van de week, zowel in de spits- als in de daluren.

Proef

De proef loopt tot en met december 2016 en wordt gehouden op alle buslijnen van Syntus Overijssel (West Overijssel), OV regio IJsselmond (Noordwest-Overijssel en Flevoland, uitgezonderd Almere en Lelystad) en Arriva Achterhoek Rivierenland behalve op de lijnen 27, 29 en 42/85.

Bestellen

Gebruikers kunnen het abonnement aanvragen op hun OV-chipkaart, viawww.ns.nl/kidsvrij. Heeft een kind nog geen persoonlijke OV-chipkaart? Dan kan deze hier ook meteen worden besteld. Met de OV-chipkaart kunnen kinderen inchecken in de treinen en bussen. Omdat de apparatuur in de bussen van OV regio IJsselmond het Kids Vrij abonnement nog niet herkent, kunnen de kinderen hier hun OV-chipkaart tonen aan de chauffeur. Een volwassene mag drie kinderen met een Kids Vrij abonnement meenemen.

Meer informatie

Meer informatie over Kids Vrij, het gebruik en de voorwaarden is te vinden opwww.ervaarhetov.nl en op de websites van alle deelnemende vervoerders.