Hardenberg – Op zaterdag 15 augustus 2015 staat Hardenberg in het teken van ‘veiligheid voor elkaar’ op de Veiligheidsdag 2015. Wil je weten hoe we samen kunnen zorgen voor onze veiligheid? Kom dan tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Veiligheidsdag in Hardenberg.
Hoe ziet een F-16 eruit? Wat moet ik doen als er brand uitbreekt? Wat kan ik zelf doen als iemand onwel wordt of op het water in nood raakt? Op de Veiligheidsdag 2015 in Hardenberg krijg je het antwoord op deze en andere vragen rond het thema veiligheid.

Je hoopt natuurlijk dat het je niet overkomt, maar als er in jouw omgeving een incident of ongeval gebeurt, is het een gerust gevoel dat hulpdiensten en vrijwilligersorganisaties voor je klaar staan om hulp te bieden. Waarschijnlijk zijn dat meer organisaties dan je denkt. Vele partijen die dagelijks bezig zijn met onze veiligheid laten je tijdens de Veiligheidsdag zien hoe zij voor, tijdens en na een incident te werk gaan.

Veiligheid voor elkaar
Het thema van de Veiligheidsdag is ‘voor elkaar’. Want veiligheid is van ons allemaal. Natuurlijk moet je in een noodsituatie altijd 112 bellen, maar er is veel wat je zelf kunt doen. Het verlenen van eerste hulp of het reanimeren van een slachtoffer kan het verschil maken tussen leven en dood. Leer er alles over op de Veiligheidsdag in Hardenberg.

Leren, vermaken en ontdekken
De Veiligheidsdag 2015 staat bomvol van de activiteiten voor jong en oud. Politie, brandweer, geneeskundige hulpdiensten en Defensie, maar ook waterschap Vechtstromen, de gemeente, het Rode Kruis en verschillende vrijwilligersorganisaties uit de regio zijn aanwezig op de Veiligheidsdag. Aan de hand van spectaculaire demonstraties op het land en op het water ontdek je wat zij iedere dag opnieuw doen voor onze veiligheid.
Bekijk een overzicht met activiteiten
Bekijk een overzicht met deelnemende organisaties
Doe mee aan workshops of leerzame activiteiten en ontdek wat je zelf kunt doen. Tijdens de informatiemarkt vertellen de professionals en vele vrijwilligers van deze organisaties jou graag meer over hun werk. De Veiligheidsdag is vooral een gezellig dagje uit voor het hele gezin.
Route en parkeren

De Veiligheidsdag vindt plaats op en rond de Markt, Havenweg en de uiterwaard van de Vecht in het centrum van Hardenberg. De route is aangegeven via borden langs de toegangswegen.
In het centrum van Hardenberg zijn voldoende parkeervoorzieningen, zoals de parkeergarages Centrum/Gemeentehuis en Centrum/LOC. Daarnaast kun je parkeren op het Van Wevelinckhovenplein of het Israël Emanuelplein. Zodra je Hardenberg binnenrijdt, staan de parkeervoorzieningen duidelijk aangegeven op het parkeerverwijssysteem.

veiligheidsdag Hardenberg 2015