Deventer- Go Ahead Eagles en zijn supporters zijn helemaal klaar voor het Eredivisieseizoen 2016/2017. Dat bleek eens te meer tijdens de Open Dag 2016, waar over de gehele dag ruim 12.000 fans op af kwamen.

Letterlijk hoogtepunt voor de massaal toegestroomde supporters was dit jaar de zogenoemde Flying Seat. Bevestigd aan een hijskraan konden de durfals onder de bezoekers hoog boven De Adelaarshorst torenen. Ook de rood-gele talenten Orhan Džepar, Givan Werkhoven en Thijs Dekker trotseerden de zenuwen en stegen tot grote hoogten.

Terwijl zij zich tientallen meters in de lucht begaven, ging het handtekeningen en foto’s jagen op het stadionterrein gewoon door. De fans bezorgden de spelers van Go Ahead Eagles massaal spierpijn in de (glim)lachspieren en polsen. “Maar op een dag als vandaag geeft dat helemaal niks”, lachte Kenny Teijsse, die zich samen met Randy Wolters ontpopte tot een waar presentatieduo. Hun editie van het bekende quizspel Petje Op/Petje Af trok honderden bezoekers. De live-registratie hiervan is te vinden opFacebook.com/GAEagles.

Nadat iedereen was uitgegeten, uitgeklommen, uitge(bubbel)voetbald en uitgekeken in en om het stadion, was het tijd om naar de tribunes te gaan. Om 16:45 uur startte daar de jaarlijkse spelerspresentatie. Deze kreeg een speciaal teintje dankzij de primeur van de nieuwe uittenues. Sander Fischer en Kevin Brands droegen respectievelijk het tweede en derde tenue. Eerstgenoemde kon zijn shirt niet lang aanhouden, aangezien hij deze moest afstaan aan Hein Kieskamp. Hij won vorig seizoen tijdens de seizoenkaartmeter het allereerste uitshirt 2016/2017 uit handen van een Eagles-speler. En aldus geschiedde.

De thuisshirts, die al tijdens de Open Dag verkrijgbaar waren, vlogen de deur uit. De nieuwste drukpers voor namen en rugnummers maakte overuren, net als de medewerkers van de Fanshop. Menigeen meldde zich in de Fanshop om te profiteren van de megakortingen tijdens de start van de Outletdagen.

gae