Op de velden van SV Terwolde is Hans de Koning sinds vorige week begonnen om het elftal van Go Ahead Eagles ‘in de steigers’ te zetten voor het aankomende Eredivisie-seizoen. Inmiddels is het alweer een jaar geleden dat De Adelaarshorst létterlijk in de steigers stond en er met man en macht werd gewerkt aan de realisatie van een nieuwe hoofdtribune en Leo Halle tribune.

Daar zal het echter niet bij blijven. De komende weken wordt er onder de bezielende leiding van Martin Kleine Schaars van I’M Architecten op diverse fronten verder gewerkt aan de verdere verfraaiing van De Adelaarshorst en gebouw Larenstein.

Stadionmuur

Eind mei honoreerde de Provincie Overijssel een door Kleine Schaars ingediend subsidieverzoek voor het restaureren van de stadionmuur aan de Vetkampstraat. Van het totaalbedrag dat beschikbaar is voor de restauratie van het culturele erfgoed, is in een eerder stadium 20.000 euro bijeengebracht door de Actie Stadionmuur, waarbij supporters van Go Ahead Eagles fictieve stenen van de muur konden kopen.

Met de restauratie, die door Janssen de Jong Bouw wordt uitgevoerd, zal vanaf volgende week worden begonnen. Eind augustus zullen de werkzaamheden aan de stadionmuur zijn afgerond. Daarnaast worden de vijf kassahokjes omgebouwd tot vitrines, die ingericht zullen worden voor onder andere archeologie, Stichting Niet Te Kraken, clubactiviteiten en de supportersvereniging van Go Ahead Eagles.

Fan Shop

Ook de Fan Shop zal de komende periode een facelift ondergaan en worden veranderd in een heuse Fan Store, die vier keer zo groot zal worden. Daarnaast kunnen fans van Go Ahead Eagles, zowel op wedstrijddagen als doordeweeks, beter gefaciliteerd worden in het nieuwe onderkomen, waar een groter assortiment en een grotere diversiteit aan fanartikelen aangeboden kan worden. Bovendien zal ook de kaartverkoop worden gerealiseerd in de Fan Store, waarmee een lang gekoesterde wens van de club in vervulling gaat.

Tijdens de verbouwing blijft het gewoon mogelijk om fanartikelen aan te schaffen. Van 25 juli tot 29 augustus zal de Fan Shop namelijk tijdelijk zijn ingericht als Outlet Store. Rond de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (zondag 11 september) zal de nieuwe Fan Store officieel worden geopend.

De stewardruimte, die naast de huidige Fan Shop zat, is inmiddels al verplaatst naar een andere locatie op het stadionterrein.

Het stadion en gebouw Larenstein

Sinds vorig seizoen staan de namen van Wietse Veenstra, Dick Schneider en Gerrit Niehaus boven de drie trapopgangen van de Leo Halle tribune. Veenstra, Schneider en Niehaus groeiden alle drie op onder de rook van de Adelaarshorst en hun namen symboliseren de verbinding tussen Go Ahead Eagles en de wijk Voorstad Oost. Binnenkort zal ook de naam van ‘De Adelaarshorst’ in grote letters op de achterzijde van de Leo Halle tribune te lezen zijn. Deze letters worden aangeboden door Richard Ackerstaff van Service Glasherstel OverGelder B.V. en zullen vóór 31 juli het stadion sieren.

Aan de binnenzijde van De Adelaarshorst zullen de dakspanten worden voorzien van regendoeken. ‘Last but not least’ wordt ook gebouw Larenstein niet vergeten. PHB zal een nieuwe entree realiseren aan de kant van het stadionplein, die tevens dienst zal doen als ingang naar de Fan Store. De nieuwe entree zal vóór 31 juli gereed zijn. Verder zal de buitenkant van gebouw Larenstein van een likje verf worden voorzien.