Na drieënhalf jaar, twee promoties, één degradatie, één handhaving en een Europees avontuur, trekt Bart Vriends de deur van De Adelaarshorst achter zich dicht. De 25-jarige Amersfoorter zet zijn carrière voort bij Sparta Rotterdam.

Bart Vriends kwam in januari 2013 over van FC Utrecht, waar hij aanvoerder van het beloftenteam was. “Drieënhalf jaar later kijk ik terug op een geweldige tijd bij Go Ahead Eagles”, vertelt Bart Vriends. “Ik denk niet dat er veel spelers zullen zijn die in drieënhalf jaar bij één club zoveel hebben meegemaakt als ik. Ik heb het rood-geel altijd vol trots gedragen, waarvan de laatste anderhalf jaar als aanvoerder. Ik vertrek dan ook met een beetje pijn in mijn hart.”

foto R. van DommelenIMG_1070

 

Bart vervolgt: “Aan de andere kant geeft het me een goed gevoel Go Ahead Eagles achter te laten als Eredivisionist, het niveau waarop de club thuishoort. Vorige zomer maakte ik voor mezelf bewust de keuze nog één jaar te blijven om samen met de geweldige groep en staf de club terug te brengen op het hoogste niveau. Nu voelt de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging. Maar niet voordat ik iedereen bij Go Ahead Eagles – teamgenoten, stafleden, medewerkers, bestuursleden, vrijwilligers en last but not least de geweldige supporters – heb bedankt voor de afgelopen drieënhalf jaar.”

Andersom bedankt Go Ahead Eagles Bart Vriends voor alles wat hij de afgelopen jaren voor de club heeft betekend. In de nieuwe editie van Kleuren van Juweel, die begin juni verschijnt, blikt Bart nog één keer uitgebreid terug op zijn rood-gele jaren.