Deventer – Go Ahead Eagles heeft Bert van Marwijk en René Eijkelkamp bereid gevonden de resterende weken van de competitie als klankbord te fungeren voor de technische staf en de spelersgroep van Go Ahead Eagles.

Bert van Marwijk: “Ik zal regelmatig de club gaan bezoeken om de helpende hand toe te steken. Ik ben hier ooit begonnen en nog altijd supporter van Go Ahead. Waar ik de spelers en de staf maar kan helpen om die mooie club in de eredivisie te houden, zal ik dat doen.” René Eijkelkamp zal eveneens op regelmatige basis de club bezoeken en met name een klankbord vormen voor de spelersgroep.

Trainer Dennis Demmers is verguld met deze ontwikkeling: “We hebben het over twee geweldige persoonlijkheden, grootheden die fantastisch bij onze club passen. Dat wij nu gebruik kunnen maken van hun grote ervaring is voor iedereen goed: voor mij, voor de spelers en voor de club. Daar kunnen we alleen maar trots op zijn.” Voorzitter Edwin Lugt: “Wij zijn er van overtuigd dat hun actieve betrokkenheid iedereen binnen en rond de club een positieve impuls zal geven.”

Bert van Marwijk (geboren 19 mei 1952 in Deventer) kwam in 1961 als negenjarig jongetje van Activia (op de Worp) bij de jeugdopleiding van Go Ahead . Hij zat van 1969 tot en met 1975 in de A-selectie; hij begon daar als groot talent van 17 jaar en vertrok als eenmalig international.

René Eijkelkamp (geboren 6 april 1964 in Dalfsen) doorliep eveneens de jeugdopleiding bij Go Ahead Eagles en maakte zijn debuut in 1981, als zeventienjarige. Hij bleef vijf seizoenen lang een bezienswaardigheid op de linkervleugel.