Deventer- Dennis Demmers blijft aan als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles.
De geboren Deventenaar nam het roer al afgelopen seizoen over en maakte een dermate positieve indruk op de leiding van de club dat hem een tweejarig contract is aangeboden. Adrie Steenbergen, binnen de RvC verantwoordelijk voor voetbalzaken: “Wij zijn heel blij dat we Dennis hebben vastgelegd.”

Die blijdschap wordt gevoed door de overtuiging die binnen de club heerst dat Demmers op zeer vakbekwame wijze trainingen leidt, wedstrijden voorbereidt en spelers beter maakt. Zowel intern als extern werd dit door betrokkenen bevestigt, waarbij ook bepalende spelers unaniem positief over de trainer oordeelden. Demmers zelf is ook content: “Mijn ambitie is
altijd geweest in het betaalde voetbal als hoofdtrainer te werken. Go Ahead Eagles zit als Deventenaar in mijn hart. De afgelopen maanden was het lastig om in zo’n moeilijke situatie terecht te komen en wat er is gebeurd, is kei- en keihard. Maar nu is mijn ambitie zo goed mogelijk te presteren en zo hoog mogelijk te eindigen in het komende seizoen, waarbij het voor een trainer altijd heel fijn is om vanaf de voorbereiding aan een nieuw, goed seizoen te kunnen bouwen.

Waarbij het echt fantastisch is dat ons publiek ons zo steunt, zo trouw blijft
en massaal zijn of haar seizoenkaarten verlengt. Dat moeten wij in het veld
gaan belonen.”

Eén van de spelers die de komende twee jaren zij aan zij met Demmers daarvoor zal strijden is Alex Schalk. De aanvaller heeft een nieuw contract getekend dat hem tot 2017 in Deventer houdt: “Super dat ik blijf. Vol ambitie, net zoals de club zelf, wil ik gaan voor een snelle terugkeer in de eredivisie. Ik heb binding gekregen met deze club, Go Ahead is gewoon mijn
thuis geworden. En ik ben heel blij dat deze trainer blijft, ook dat is super. We
gaan ervoor.”

Adrie Steenbergen: “We zijn blij dat we Alex binnenboord hebben kunnen houden, we denken dat hij een belangrijke speler voor ons wordt in de weg terug naar de eredivisie.”

Sjoerd Overgoor blijft niet, hij heeft vandaag getekend bij sc Cambuur. Overgoor, die laat weten als fan zeker komend seizoen Go Ahead Eagles te bezoeken, gaat na 3,5 jaar trouwe dienst weg. Steenbergen: “Met Sjoerd gaat een speler die we dankbaar mogen zijn. We gunnen hem deze stap en begrijpen zijn keuze voor een langer verblijf in de eredivisie uiteraard volkomen. Sjoerd heeft veel voor ons betekend en we wensen hem alle succes.”

gae