Go Ahead Eagles heeft in de negende en laatste wedstrijd van de voorbereiding zijn eerste nederlaag geleden. In de eigen Adelaarshorst was Al-Jazira Club met 1-3 te sterk. Het was een verdiende zege voor de ploeg uit Abu Dhabi, die getraind wordt door Henk ten Cate.

Deventer-Go Ahead Eagles begon onrustig aan de wedstrijd. Hier profiteerde Al-Jazira al na vijf minuten van. Jefferson Farfán, oud-speler van onder meer PSV en Schalke 04, werd diep gestuurd en faalde oog in oog met Zwarthoed niet: 0-1. De thuisploeg probeerde zich op te richten en kreeg een goede kans op de gelijkmaker. Ojamaa, geposteerd op de rechterflank, leverde een goede voorzet af bij De Kogel. Zijn inzet ging via een verdediger voorlangs.

gae

Na een klein half uur spelen kreeg Go Ahead Eagles opnieuw de deksel op de neus. Ahmed Rabeea dook uit een vrije trap vrij op bij de tweede paal en knikte tegendraads binnen. Nog voor rust werd zijn treffer ongedaan gemaakt door Suk, die op aangeven van Van der Meer raak schoot: 1-2.

De theepauze was nog maar net voorbij of invaller Maatsen had de 2-2 op zijn schoen. Opnieuw was het Ojamaa met de voorzet, waarna de volley van zijn collega-buitenspeler ternauwernood door Al Naqbi over de lat werd getikt. Aan de andere kant besliste Khalfan Moubarak het duel op mooie wijze. De buitenspeler kapte naar binnen en krulde de bal in de verre hoek: 1-3. Diezelfde Moubarak tekende in de slotfase bijna voor de 1-4, maar zag hoe zijn afstandsschot op de lat uiteen spatte.

Hierdoor bleef het bij 1-3 en sloot Go Ahead Eagles de voorbereiding af met een nederlaag. Aanstaande zondag vindt de Open Dag plaats; volgende week zaterdag start de competitie met een uitduel met ADO Den Haag.