Deventer- Het zit erop. Na twee weken met verve de bestuursportefeuille Internationale Betrekkingen te hebben vervuld, kan Henk de Haan zijn clubstropdas in de kast hangen.

Het verhaal van Henk is meer dan breed uitgemeten in de pers. Van SBS tot Radio 1 en van RTV Oost tot Studio Sport; heel Nederland sprak over de goedlachse Henk, die de afgelopen weken door een achtbaan van emoties ging.

Schermafbeelding 2015-07-10 om 19.19.58

De afgelopen 60 uur waren één groot Finest Hour voor Henk en zijn vrouw Tonnie, die samen met de selectie en staf afreisden naar Budapest. Henk nam zijn taak als bestuurslid serieus, en toonde zich overal – in het centrum van de stad, in het hotel en in het stadion – een ware Go Ahead Eagles-ambassadeur. En passant stond de Deventenaar ook vanuit Budapest de nodige media te woord.

image

Eén van die media was het camerateam van de documentaire ‘We’ll be coming’, die begin augustus uitkomt. Deze documentaire volgde het Europese avontuur van Go Ahead Eagles van binnenuit. Van de loting tot het ‘thuisduel’ in Emmen, en van de Brink tot in Budapest. Een absolute glansrol is natuurlijk weggelegd voor Henk, de fan die van de ene op de andere dag een (inter)nationale bekendheid werd.

IMG_2632
Een Chinese toerist gaat op de foto met Henk in Budapest.