Deventer – Foeke Booy heeft zin in de wedstrijd van zondag tegen PEC Zwolle. “Ik heb zin in elke wedstrijd, maar deze heeft toch wat extra’s. Ook de spelers weten dat. Morgen (zaterdag) hopen we op honderden fans bij de afsluitendeĀ training. Dat is toch anders dan voor andere wedstrijden.”

fouke booi
De oefenmeester kan zondag niet beschikken over Lesly de Sa, Nick de Bondt en Alex Schalk. De twee laatstgenoemden trainen wel weer mee. “Ook Lesly de Sa is hard bezig met zijn herstel”, vertelt Booy. “Hij is zijn rugspieren aan het aansterken. We hebben dagelijks contact.” Jop van der Linden verliet de training van vrijdag voortijdig. “Hij had wat last van een bilspier, maar het was meer uit voorzorg dat hij stopte. Ik ga ervan uit dat hij kan spelen.”

Zondag ontvangt Go Ahead Eagles de huidige nummer drie van de Eredivisie. “Ze doen het goed, daar heb ik alle respect voor. Ik heb echter alle vertrouwen in een goed resultaat zondag. Naar de editie van vorig jaar kijken we niet meer. Dat is geweest. Bovendien staat er nu een nieuwe groep. Met die groep hebben de afgelopen weken goed kunnen trainen. Omdat er wat pijntjes waren links en rechts, kwam de extra rust goed uit. Rust pakken is ook een vorm van trainen en voorbereiden.”

Daarnaast werden de goede dingen van de zege op Utrecht meegenomen. “Na de moeilijke start van de wedstrijd, hebben we het toch nog weten om te zetten. Misschien gaat Zwolle, net als Utrecht, in het begin vol druk zetten. Daar houden we rekening mee. Maar we houden vooral rekening met onszelf, kijken naar ons eigen spel. Met het publiek erachter, verwacht ik een prachtige derby.