Deventer- Zondag staat voor Go Ahead Eagles het uitduel met Vitesse op het programma. Beide ploegen kunnen in het Gelredome hun doel behalen: de play-offs ontlopen.

                                                                                                                                                                                                   booy
Nummer vier Vitesse, dat zich graag rechtstreeks wil plaatsen voor Europees voetbal, is hierbij afhankelijk van PSV en Heerenveen, terwijl GA Eagles genoeg heeft aan een puntje om de nacompetitie definitief te ontlopen.

Daarvoor is wel een unicum nodig, namelijk dat de Deventer ploeg voor het eerst dit seizoen een resultaat behaalt in een uitwedstrijd tegen een team uit de top-10. “Dat zou een mooi verjaardagscadeau zijn”, aldus Foeke Booy, die vrijdag 52 jaar werd. “De omstandigheden zijn er wel naar. We werken met een hele fitte groep, en hebben dankzij het vrije weekend enkele accenten kunnen leggen. De groep is scherp.”

Sjoerd Overgoor, die tegen Heerenveen geblesseerd uitviel, en Jarchinio Antonia, die het duel vanwege een schorsing aan zich voorbij moest laten gaan, kunnen tegen Vitesse gewoon weer aan de aftrap verschijnen. “Naast het inbrengen van Jarchinio zie ik geen redenen mijn basiselftal te wijzigen”, vertelt Booy.

De tegenstander van zondag is niet in goede doen. De ploeg van Peter Bosz wacht al vijf duels op een zege. “Ik ken Peter en die blijft zijn eigen koers varen”, weet Foeke Booy. “Vitesse beschikt over veel snelheid en individuele klasse, dus het is zaak de poort niet open te gooien. Zoals in elke wedstrijd tot nu toe zullen we ook zondag kansen creëren. Als je dan achterin de nul houdt, of in ieder geval de schade beperkt, zit er zeker een resultaat in. Ik vier mijn verjaardag daarom nog niet. Dat doe ik wel als we ons zondag definitief veilig spelen.”

Als GA Eagles een punt pakt of wint, en/of het duel NAC-RKC in een zege voor NAC of in een gelijkspel eindigt, is handhaving een feit.

(Bron: Go Ahead Eagles)