Deventer- Go Ahead Eagles heeft op uiterst ongelukkige wijze een nederlaag geleden tegen Ajax. Met nog twee minuten op de klok gaf het scorebord een verdienstelijke 1-1 tussenstand aan, waarna een polletje op het veld een terugspeelbal van de Deventer ploeg onfortuinlijk tot doelpunt promoveerde: 1-2.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Go Ahead Eagles zichtbaar gebrand op een goed resultaat tegen Ajax. De Amsterdammmers werden door de Deventenaren afgejaagd en het elftal van Foeke Booy streed voor elke meter. Daarbij werd Go Ahead Eagles massaal ondersteund door de toeschouwers in de Adelaarshorst, die elke balverovering en veelbelovende actie van het elftal met luid gejuich bejubelden.

De eerste mogelijkheid voor Go Ahead Eagles viel te noteren in de 16de minuut. Wesley Verhoek, opererend vanaf de linkerflank, gaf een voorzet op Jeffrey Rijsdijk, die zijn kopbal via de grond in de handen van Ajax-doelman Jasper Cillessen zag belanden. Enkele minuten nadien kreeg de ploeg van Frank de Boer de eerste grote kans om de score te openen. Een schot van Ricardo Kishna werd gekeerd door Mickey van der Hart, waarna Anwar El Ghazi de bal in tweede instantie in het zijnet plaatste. In de 24ste minuut kwam Ajax echter alsnog op voorsprong. Kishna gaf de bal vanaf de linkerkant laag voor bij de tweede paal, waar El Ghazi de bal van dichtbij in het doel kon plaatsen: 0-1. Go Ahead Eagles rechtte na de Amsterdamse openingstreffer de rug, maar verder dan doelpogingen van Rijsdijk en Deniz Türüç kwam het team van Foeke Booy niet meer in de eerste helft.

Dat veranderde echter in de tweede helft. Go Ahead Eagles kwam na rust sterk uit de kleedkamers en creëerde al na vijf minuten een grote kans om op gelijke hoogte te komen met de regerend landskampioen. Verhoek verstuurde een voorzet richting de tweede paal, waar Rijsdijk de bal over het Amsterdamse doel plaatste. Kort daarop moest Cillessen handelend optreden na een inzet van Glynor Plet. De spits torende hoog boven iedereen uit een kopte de bal uit een vrije trap van Jop van der Linden geplaatst richting de hoek, waar de Ajax-goalie redding bracht.

Go Ahead Eagles behield vervolgens het initiatief en slaagde erin om Ajax van het eigen doel weg te houden, al moest Van der Hart in de 65ste minuut nog wel in actie komen om een vrije trap van Lasse Schöne uit het Deventer doel te houden. Met Jules Reimerink in het veld voor Sander Duits trachtte Booy nieuwe aanvallende impulsen te brengen. Amper een minuut in het veld kreeg diezelfde Reimerink een behoorlijke kans om de 1-1 aan te tekenen, maar de invaller schoot in de 72ste minuut op aangeven van Verhoek over het doel van Ajax.

De verdiende gelijkmaker kwam uiteindelijk toch op het scorebord via een fantastische treffer van Sjoerd Overgoor. De spelbepaler van Go Ahead Eagles joeg een afgeslagen bal vanaf twintig meter via de paal in het Amsterdamse doel: 1-1 in de 76ste minuut. Ajax kwam in de slotfase nog wel dicht in de buurt van een doelpunt via Daley Sinkgraven (kopbal naast) en invaller Arek Milik (kopbal voorlangs), maar Go Ahead Eagles leek een verdienstelijk punt over te houden aan het duel met de nummer twee van de Eredivisie. Totdat een terugspeelbal van Wesley Verhoek en een polletje op het veld de bal dusdanig deed opspringen, dat het speeltuig uiterst ongelukkig onder de voet van de onfortuinlijke Van der Hart in het doel rolde: 1-2 in de 88ste minuut. “Zuur en doodzonde, want we verdienden vandaag niet om te verliezen”, concludeerde Foeke Booy na afloop van het duel dan ook terecht.

Go Ahead Eagles – Ajax 1-2 (0-1)
24. Anwar El Ghazi 0-1
76. Sjoerd Overgoor 1-1
88. Wesley Verhoek (e.d.) 1-2

Scheidsrechter: Bjorn Kuipers
Toeschouwers: 7978
Gele kaart: Sander Duits, Glynor Plet (beiden Go Ahead Eagles), Nicolai Boilesen, Daley Sinkgraven, Riechedley Bazoer (allen Ajax)

Go Ahead Eagles: Mickey van der Hart; Sven Nieuwpoort, Bart Vriends, Jop van der Linden, Xandro Schenk; Sjoerd Overgoor, Jeffrey Rijsdijk (90. Alex Schalk), Sander Duits (72. Jules Reimerink); Wesley Verhoek, Glynor Plet (81. Marnix Kolder), Deniz Türüç.

Ajax: Jasper Cillessen; Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Nicolai Boilesen (87. Queensy Menig); Riechedley Bazoer, Davy Klaassen (74. Jairo Riedewald), Daley Sinkgraven; Anwar El Ghazi, Lasse Schöne, Ricardo Kishna (81. Arek Milik).