Mickey van der Hart (Amstelveen, 13 juni 1994) komt naar Go Ahead Eagles. De bijna 20-jarige doelman van Ajax en Jong Oranje wordt voor één seizoen gehuurd.

Daarmee is één van de grote wensen van de club vervuld: een goede Nederlandse keeper die er vanaf het begin van de voorbereiding staat.Trainer Foeke Booy is blij met de komst van Van der Hart, die samen met Erik Cummins het keepersgilde in de Adelaarshorst gaat vormen.”We wilden ook graag ervaring halen, maar dan moet de mogelijkheid er wél zijn, het wel haalbaar blijken.

Voor de rest voldoet Mickey volledig aan ons profiel.Hij past perfect in ons systeem, heeft een goede uitstraling, talent, lengte, is Nederlands en kan zeer goed meevoetballen, zowel rechts als links heeft hijeen uitstekende trap in zijn benen. Hij zit niet voor niks bij Jong Oranje en het is niet voor niks dat Ajax zijn contract heeft opengebroken cq verlengd. Ik denk dat hij de beste keeper van zijn generatie is. Daarnaast heeft Mickey al twee jaar getraind bij het eerste elftal van Ajax, dus op hoog niveau. En hij heeftervaring opgedaan met Jong Ajax in de Eerste Divisie.

Je moet hem zien zoals Nick Marsman het ook heeft gedaan bij FC Twente en daar eerste keeper isgeworden.”Booy zag Van der Hart laatst nog spelen bij Jong Oranje en was onder de indruk: “Dat deed hij voortreffelijk. Precies wat we bij Go Ahead graag willen zien. We waren als staf unaniem in ons positieve oordeel over Mickey. We hadden hem al eerder, in de winterstop van vorig seizoen, op dekorrel, maar toen kwam ineens Andersen er tussendoor als grote kans. Stephan was voor ons de uitzondering, met al zijn routine. Want eigenlijk wilden we toen ook een Nederlandse keeper.”Wat Booy erg aanspreekt in Van der Hart, die vanaf 2011 uitkomt voor de jeugdteams van Oranje en 29 oktober 2013 zijn officiële debuutvoor Ajax in de KNVB Beker wedstrijd tegen ASWH maakte, is zijn ambitie enhouding.

“Ik houd van jongens die het lef hebben bij Go Ahead zich te willenlaten zien en die het belang van de club dondersgoed kennen. Dat zal ook komend seizoen zijn: erin blijven. Nou, daar loopt hij niet voor weg, daar gaat hijvoor. En wij geven hem graag de ruimte het te laten zien.”