Deventer- Go Ahead Eagles heeft in de Overijsselse derby tegen FC Twente de punten niet in eigen huis weten te houden. De Deventenaren kwamen nog wel op voorsprong via Wesley Verhoek, maar door treffers van Hakim Ziyech en Renato Tapia (2x) keerden de Enschedeërs met de volle buit huiswaarts: 1-3.

Dennis Demmers had in zijn eerste thuiswedstrijd als hoofdcoach van Go Ahead Eagles basisplaatsen ingeruimd voor Giliano Wijnaldum, Sjoerd Overgoor, Peter van Ooijen en Wesley Verhoek. Zij vervingen Sander Duits (geschorst), Jeffrey Rijsdijk (geblesseerd), Xandro Schenk en Jules Reimerink, die vorig weekeinde in Leeuwarden tegen SC Cambuur nog de voorkeur genoten.

De Deventenaren waren in de beginfase gewaagd aan de financieel en sportief geplaagde Enschedeërs, die na een kwartier spelen echter wel de eerste grote kans van de wedstrijd kregen. Youness Mokhtar kreeg op een meter van de doellijn de bal voor zijn voeten, maar doelman Mickey van der Hart keerde zijn inzet. Kort daarop liet Go Ahead Eagles in aanvallend opzicht van zich gelden. Linksback Giliano Wijnaldum stoomde mee op naar voren en loste van afstand een schot, dat op de paal naast keeper Nick Marsman uiteenspatte.

De Deventer ploeg kwam in de 24ste minuut alsnog op voorsprong. Twente-verdediger Andreas Bjelland kopte de bal te kort terug op zijn doelman, waarna Wesley Verhoek er als de kippen bij was om de bal over Marsman in het doel te liften: 1-0. Lang kon Go Ahead Eagles echter niet genieten van de voorsprong. Mokhtar speelde de bal in het strafschopgebied van de Deventenaren op de hand van Sven Nieuwpoort, waarna Hakim Ziyech het vonnis vanaf de penaltystip voltrok: 1-1 in de 28ste minuut. Het team van trainer Alfred Schreuder kon zelfs met een voorsprong de kleedkamer opzoeken voor de rust, nadat Renato Tapia in de 38ste minuut vrij voor het doel werd gezet en Van der Hart met een diagonaal schot verschalkte: 1-2.

Na de theepauze werd het duel door de Tukkers al vlot in het slot gegooid. Een corner van Ziyech werd door de vrijstaande Tapia binnengekopt: 1-3 in de 51ste minuut. Lange tijd was Go Ahead Eagles in de tweede helft niet bij machte om een vuist te maken tegen de Enschedeërs. Pas in de laatste twintig minuten slaagde het team van Demmers er in om het vijandelijke doel onder vuur te nemen. Invaller Glynor Plet (zijnet), Sjoerd Overgoor (volley over) en captain Marnix Kolder (schot voorlangs) misten echter precisie in de afwerking. Ook in de laatste vijf minuten van het duel wist Go Ahead Eagles nog een handvol dreigende momenten te creëren. Invaller Jules Reimerink (volley voorlangs), Deniz Türüç (halve volley in handen Marsman), invaller Mawouna Amevor (kopbal over) en tweemaal Kolder konden de score echter geen draaglijker aanzien meer geven.

Go Ahead Eagles – FC Twente 1-3 (1-2)
24. Wesley Verhoek 1-0
28. Hakim Ziyech 1-1 (strafschop)
38. Renato Tapia 1-2
51. Renato Tapia 1-3

Scheidsrechter: Dennis Higler