Deventer- Go Ahead Eagles gaat akkoord met het schikkingsvoorstel van de tuchtcommissie van de KNVB. Die heeft Deniz Türüc voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Türüc kreeg gisteren na een overtreding op Heracles-back Fahd Aktaou de rode kaart.

Trainer Foeke Booy en Türüc hebben maandagmiddag een open en goed gesprek van ruim drie kwartier gevoerd. Hierin hebben beide mannen elkaar goed in de ogen gekeken en een punt achter het incident van zondag gezet. De middenvelder toonde zich berouwvol. Türüc: “Ik heb mijn excuses gemaakt aan de trainer en de spelers en wil dat hierbij heel graag ook aan de hele club doen en de fans die ons altijd geweldig steunen. Ik heb mijn team in de steek gelaten en accepteer mijn straf. Ik wil zo snel mogelijk weer ons team helpen.”

Trainer Booy: “Naar aanleiding van het gesprek vind ik ook dat iedereen er een punt achter moet zetten. Het is gebeurd, we zijn kwaad geweest, maar nu omarmen we Deniz weer. We kunnen door. Ik vraag ook de fans ons allemaal te steunen in dat heilige doel, lijfsbehoud, daar hebben we iedereen hard bij nodig. Zeker ook een goede speler als Deniz. We richten ons vanaf nu weer volledig op de toekomst. Op Heerenveen. En de toekomst is met Deniz, waarbij het belangrijkste is dat de onderlinge relatie goed was, is en ook zal blijven. Punt.”

gae