Deventer- Go Ahead Eagles is erin geslaagd overeenstemming te bereiken met PSV over de huur van Marcel Ritzmaier. De 23-jarige middenvelder verdedigt tot het einde van het seizoen de kleuren van de Deventer club.

Marcel Ritzmaier kwam in 2010 over van Austria Kärnten naar PSV. De Oostenrijker maakte in het seizoen 2013/2014 grote indruk tijdens zijn eerste verhuurperiode bij SC Cambuur. Aan de hand van spelmaker Ritzmaier werd de Friese promovendus 12e. Vorig seizoen werd de Oostenrijks jeugdinternational verhuurd aan een andere promovendus, NEC. Ook hiermee werd handhaving bewerkstelligd, middels een knappe 10e plaats op de eindrangschikking.

Volksclub
“Go Ahead Eagles is een echte volksclub, dat past bij mij”, vertelt kersverse aanwinst Marcel Ritzmaier over zijn nieuwe club. “Met Cambuur heb ik in De Adelaarshorst gespeeld en ik was meteen onder de indruk van het fanatisme van het publiek. Mooi stadion ook. Bij Go Ahead Eagles heb ik drie doelen: weer voetballen op het hoogste niveau, mezelf bewijzen en het allerbelangrijkste: met mijn creativiteit het team helpen. Onze doelstelling is duidelijk: handhaven. Daar ga ik uiteraard alles voor geven.”

Vernuft
Technisch manager Dennis Bekking: “Marcel is nog jong, maar heeft bij Cambuur, NEC, PSV en in de vertegenwoordigende elftallen van Oostenrijk veel ervaring opgedaan. Hij beschikt over een prima eindpass, is creatief en is in staat tussen de linies te spelen. Marcel voegt daarmee het nodige vernuft toe aan de selectie.”

Marcel Ritzmaier voegt zich maandag bij de selectie van Go Ahead Eagles.

gae