Deventer- Go Ahead Eagles heeft zich voor de komende drie seizoenen verzekerd van de diensten van Joey Groenbast. De 21-jarige verdediger zet zijn handtekening onder een contract dat hem tot de zomer van 2019 aan de club verbindt.

In navolging van Sander Duits en Robin van der Meer, die de afgelopen dagen eveneens hun verbintenis in Deventer verlengden, is Groenbast de derde speler die voor een langer verblijf bij Go Ahead Eagles kiest. “Ik beschouw Go Ahead Eagles als een hele mooie club met goede supporters”, verklaart de verdediger. “Vooral de afgelopen maanden heb ik mogen ervaren hoe de fans en het team naar elkaar toe zijn gegroeid en echt een eenheid vormden. Dat had ik in mijn carrière nog niet eerder meegemaakt. Ook persoonlijk ben ik blij hoe het afgelopen seizoen voor mij is verlopen. Ik hoop die stijgende lijn de komende seizoenen door te trekken bij Go Ahead Eagles.“

Technisch manager Dennis Bekking: “Joey heeft afgelopen seizoen laten zien het niveau van de Jupiler League aan te kunnen. Wij hebben veel vertrouwen in hem en verwachten dat hij zich doorontwikkelt op Eredivisieniveau.”

Joey Groenbast speelde eerder in de jeugd van Feyenoord en Sparta Rotterdam. In de zomer van 2014 stapte hij over naar Go Ahead Eagles, waar hij in eerste instantie aansloot bij het beloftenteam. Op 4 maart 2016 liet trainer Hans de Koning hem als rechtsback debuteren in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen (0-0). Hij kwam afgelopen seizoen in totaal in negen competitieduels van Go Ahead Eagles in actie.

resize