Deventer- Tegenover wie Sam Hendriks (21) ook de interesse van Go Ahead Eagles kenbaar maakte; hij kreeg steevast dezelfde reactie. “Prachtige club! Moet je doen.” Voor Hendriks betekenden die woorden van familie en vrienden slechts een bevestiging van zijn eigen gevoel. De spits tekende vandaag voor drie jaar bij Go Ahead Eagles.

Sam Hendriks maakte de afgelopen drie jaar bij Ajax kennis met de nodige Amsterdamse bluf. Als geboren en getogen Doetinchemmer verloor hij echter nooit zijn eigen nuchtere inborst. “Ik ben dan ook niet iemand die meteen een basisplaats gaat eisen. Ik moet ‘m verdienen”, weet hij. “Daarvoor zal ik keihard moeten werken. Gelukkig is dat een belangrijk onderdeel van mijn spel. Ik doe er alles voor om belangrijk te zijn voor het team met goals en assists. Loer constant op die ene voorzet of steekpass.”

De woorden van de jeugdinternational worden ondersteund door zijn statistieken. Vorig seizoen scoorde hij namens Jong Ajax in de Jupiler League 14 keer in 28 wedstrijden. En tijdens zijn debuut in Ajax 1 – hij viel tien minuten voor tijd in tegen Vitesse – leverde hij een puntgave assists op Lasse Schöne. “Mijn jaren bij Ajax waren erg leerzaam”, aldus Hendriks. “Als Achterhoeker kwam ik op alle fronten in een andere omgeving terecht. Als mens en speler heb ik me goed kunnen ontwikkelen.”

Concreet
Na afloop van afgelopen seizoen voelde Hendriks zich klaar voor een volgende stap. Veel spelen bij een Eredivisionist, dat is wat hij voor ogen had toen hij bij Ajax vertrok. Hendriks: “Al vanaf het begin was Go Ahead Eagles erg concreet. Het vertrouwen dat ze in mij stelden, was precies wat ik de afgelopen jaren wat miste. Ik heb goede gesprekken gehad met Hans de Koning en technisch manager Dennis Bekking. Zo goed zelfs, dat ik niet meer wilde wachten wat er eventueel nog komen ging. Ik wilde naar Go Ahead Eagles en Go Ahead Eagles wilde mij.”

Samen
Het goede gevoel kwam niet alleen voort uit de gesprekken die hij voerde met de Deventer delegatie. De wedstrijd van Jong Ajax in de Adelaarshorst van afgelopen seizoen maakte indruk. “Een heerlijk sfeertje”, omschrijft hij zijn ervaring. “Fanatieke supporters, constant gezang… Ik ben wel een jongen voor een volksclub. Iedereen kent elkaar: fans, medewerkers, vrijwilligers, spelers. We moeten het immers samen doen.”

Jeugdinternational
Met Sam Hendriks haalt Go Ahead Eagles een jeugdinternational in huis. De spits speelde in liefst zes vertegenwoordigende jeugdelftallen, waaronder het Nederlands beloftenelftal en Jong Oranje. In laatstgenoemd team maakte hij op 17 november 2015 zijn debuut. “Het onderstreept dat Sam echt een aanwinst is voor ons”, vertelt technisch manager Dennis Bekking. “Hij is nog jong en beschikt over een enorme drive zich te verbeteren. Sam combineert zijn voetballende kwaliteiten met een uitstekende mentaliteit. Ik denk dat het een groot compliment is naar heel Go Ahead Eagles dat een speler als Sam Hendriks deze club als een ideaal platform ziet om zich verder te ontwikkelen.”

Sam Hendriks
Bron: Go Ahead Eagles