Enschede/Deventer- Go Ahead Eagles heeft op bezoek bij FC Twente een heroïsche zege geboekt in de TOTO KNVB Beker: 2-5. In de Grolsch Veste stond de ploeg van Jack de Gier al binnen een kwartier met 0-2 voor. Vervolgens kwam FC Twente terug tot 2-2. In de laatste 25 minuten was Go Ahead Eagles maar liefst drie keer trefzeker, waardoor een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi een feit is!

Bij Go Ahead Eagles stond één andere naam in de basiself ten opzichte van het gewonnen uitduel met Helmond Sport van afgelopen vrijdag. Jay Gorter startte, net als in de eerste bekerronde tegen Almere City FC, onder de lat, zo zagen ook de 708 rood-gele supporters in het uitvak,

De jonge goalie zag hoe Go Ahead Eagles een droomstart beleefde in Enschede. Binnen een kwartier werd de stand op het scorebord naar 0-2 gebracht. Eerst was het Antoine Rabillard die een uitstekende voorzet van Elso Brito met de knie in de hoek deponeerde. Even later ging de bal op de stip toen Peet Bijen aanvaller Adrian Edqvist naar de grond trok. Arbiter Manschot wees naar de stip, maar hield het bij een gele kaart in plaats van rood te trekken. De penalty werd vervolgens onberispelijk binnengeschoten door Jeroen Veldmate.

FC Twente had geen andere keuze dan vol de aanval te zoeken. Bijen maakte bijna optimaal gebruik van het feit dat hij nog op het veld stond; hij kopte een corner op de lat. Na ruim een half uur spelen kon de thuisploeg toch de aansluitingstreffer vieren. Veldmate kreeg de bal van dichtbij op zijn arm, waarna de bal opnieuw op de stip ging. Ook Aitor faalde niet: 1-2.

Ook in de tweede helft drukte scheidsrechter Manschot zijn stempel op het duel. Na enkele minuten spelen wuifde hij eerst een duidelijke overtreding op Navrátil op de rand van de zestien weg, om in de tegenstoot wel een vrije trap toe te kennen aan FC Twente. Aitor legde de bal op het hoofd van Peet Bijen, die via de binnenkant van de paal raak kopte: 2-2.

Hierna sloeg de twijfel toe bij beide ploegen, waardoor het lange tijd duurde voor er weer doelgevaar te noteren viel. In de 69e minuut om precies te zijn, toen Elmo Lieftink met de punt van de schoen een steekpass verstuurde op Martijn Berden. De invaller verschafte zich toegang tot de vijandelijke zestien en schoot onder doelman Drommel door raak: 2-3. In de 77e minuut zette ook Richard van der Venne zijn naam op het scorebord in de Grolsch Veste (2-4). Uiteindelijk bepaalde Antoine Rabillard, met zijn tweede treffer van de avond, de eindstand op 2-5, waardoor Go Ahead Eagles zich bij de laatste zestien van het vaderlandse bekertoernooi schaarde.

Foto: Twitter Go Ahead Eagles