Deventer – Go Ahead Eagles heeft kennisgenomen van de conclusies uit de incidentanalyse van het Auditteam Voetbal en Veiligheid naar aanleiding van de wedstrijd Go Ahead Eagles – De Graafschap van 4 maart jongstleden.

De club zag in de belangrijkste conclusies van het onderzoeksteam bevestigd dat, zo schrijft het Auditteam, de veiligheidsorganisatie goed was opgelijnd voor, tijdens en na de wedstrijd. Daarnaast heeft de veiligheidsorganisatie snel gehandeld en slagvaardig opgetreden, waardoor het incident niet verder escaleerde en vooral ook snel voorbij was.

Het Auditteam Voetbal en Veiligheid doet in de incidentanalyse enkele aanbevelingen. Go Ahead Eagles zal deze de komende periode bestuderen en waar mogelijk/gewenst actie ondernemen. De volledige incidentanalyse is hier te vinden.

Naar aanleiding van de wedstrijd Go Ahead Eagles – De Graafschap kreeg Go Ahead Eagles een straf opgelegd van twee thuisduels zonder publiek op Vak 19. In een eerder stadium nodigde Go Ahead Eagles alle seizoenkaarthouders van Vak 19 al uit voor een gezamenlijk gesprek over verleden en toekomst van het vak naast het uitvak.

Afgelopen woensdagavond vond dit open en constructieve gesprek met een grote delegatie van seizoenkaarthouders op Vak 19 plaats. Go Ahead Eagles is content met de constructieve input en neemt deze mee in de besluitvorming over de toekomst van Vak 19. Hierover zal binnenkort meer informatie worden gedeeld.