Deventer- Kees van Wonderen is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. De 52-jarige oefenmeester heeft besloten zijn aflopende contract aan de Vetkampstraat niet te verlengen.

“De reden daarvoor is eigenlijk niet spannend”, legt Van Wonderen uit. “Zoals voetballers soms toe zijn aan een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur, ben ik dat komende zomer ook. Dat betekent helemaal niet dat ik het niet naar mijn zin heb bij Go Ahead Eagles, integendeel zelfs. Maar je weegt alles goed af en luistert daarnaast naar je gevoel. Daar baseer ik vaker mijn keuzes op, zoals bijvoorbeeld mijn vertrek als assistent-bondscoach van het Nederlands Elftal en het aantreden als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles in 2020.”

Met Go Ahead Eagles promoveerde Kees van Wonderen afgelopen seizoen rechtstreeks naar de Eredivisie. “Eigenlijk een soort kampioenschap”, zegt hij. “En momenteel zijn we met z’n allen volop in de race voor een nieuw kampioenschap, in de vorm van handhaving in de Eredivisie. Ook nu dit mijn laatste seizoen is bij Go Ahead Eagles, blijft daar de volle focus op. Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat er voor mij alleen 100% toewijding en focus bestaat. Ik heb op dit moment nog geen idee waar mijn toekomst ligt. Wel vond ik het belangrijk mijn keuze tijdig bekend te maken aan de clubleiding, zodat zij achter de schermen op zoek kunnen gaan naar een opvolger. Dat past in de prettige manier van werken bij Go Ahead Eagles: open naar elkaar toe, en begrip hebben voor ieders positie.”

Dat laatste onderschrijft technisch manager Paul Bosvelt: “Natuurlijk vinden we het enorm jammer dat Kees niet langer bij ons blijft, maar we respecteren uiteraard zijn keuze. Ook is het denk ik goed dat hij nu al duidelijkheid verschaft. We kunnen alle tijd goed gebruiken in de zoektocht naar een geschikte opvolger. In het nieuwe jaar wacht nog een prachtige uitdaging op ons. Gelukkig hebben we ook te maken met een trainer die er alles aan zal blijven doen om zijn periode bij Go Ahead Eagles te voltooien met een tweede topprestatie.”