Deventer- Onlangs werd de laatste les van SportMpower door de leerlingen van middelbare school De Keurkamp afgesloten met een bedrijventour langs Matz Carwash en McDonald’s. Frans Hassink, die als coördinator is verbonden aan SportMpower, brengt verslag uit van deze bedrijventour.

“Onder leiding van hoofdcoach Melvin hadden de leerlingen in de voorbije vijf weken met elkaar gewerkt en gesport tijdens SportMpower. Het programma werd afgesloten met een bedrijventour. De kinderen werden met de spelersbus van Go Ahead Eagles naar Matz Carwash en McDonald’s gebracht. Samen met Herman van TCR Tours, onze chauffeur, reden we richting De Keurkamp om daar Melvin en de kinderen op te halen. Rond één uur kwamen we aan bij Matz Carwash, waar we vriendelijk werden ontvangen door Nick. De groep werd in tweeën gesplitst en we werden door Nick en Ruben rondgeleid. We werden meegenomen door de wasstraat, waar ons werd getoond wat de taken zijn van de werknemers van Matz, naast alle apparatuur die ervoor zorgt dat de auto’s schoon worden gemaakt. Er werd ons verteld dat het water dat wordt gebruikt tijdens het wassen van de auto’s, gerecycled en hergebruikt wordt.

Vervolgens werden we meegenomen naar de VIP-ruimte, waar de auto’s van binnen werden schoon gezogen en schoongemaakt. Mensen kunnen ervoor kiezen om dit zelf te doen of om dit te laten doen. Uiteindelijk mochten we nog een kijkje nemen in de technische ruimte, waarin onder andere de waterfilteringstank stond. De interactie tussen Nick, Ruben en de leerlingen was erg leuk om te zien. De leerlingen waren erg geïnteresseerd en stelden veel vragen. Nick vertelde dat ‘je de hele dag bezig bent met auto’s. Daarnaast is het gewoon hartstikke leuk om te doen omdat je mensen blij maakt en dat geeft je energie’. We bedankten Nick en Ruben voor de interessante rondleiding bij Matz en namen weer plaats in de spelersbus voor onze volgende bestemming.

Na een korte pauze in de spelersbus waren de leerlingen klaar voor de tweede rondleiding van de dag, nu bij McDonald’s. We werden vriendelijk ontvangen door Diana, die wat vertelde over McDonald’s in het algemeen en over het filiaal in Deventer. Er werd ons verteld dat al het eten tegenwoordig, anders dan voorheen, altijd vers wordt bereid, om zo de beste kwaliteit te leveren. Ook wordt tegenwoordig altijd in een 100% plantaardig mengsel gefrituurd. Verder is het mogelijk om met een kinderfeestje langs te komen voor een geweldig avontuur.

De leerlingen werden hierna meegenomen de keuken in, zodat ze konden zien hoe al het eten wordt bereid. Er wordt heel hygiënisch gewerkt met handschoentjes en haarnetjes en hier wordt erg streng op gelet. Er werd ook getoond hoe het hele McDrive systeem werkt. Diana vertelde dat nieuwe mensen altijd welkom zijn en dat ze altijd op zoek zijn naar versterkingen van het team. We kregen dan ook inschrijfformulieren mee. Na zo’n hele rondleiding door de McDonald’s kon je merken dat de groep vanzelfsprekend honger kreeg na het zien van al deze heerlijke producten. Dit had Diana al snel door en ze bood de leerlingen aan het einde van de rondleiding allemaal een burger aan. Dit viel natuurlijk erg in de smaak bij alle leerlingen. We bedankten Diana en namen weer plaats in de bus. Herman bracht ons weer terug naar De Keurkamp waar we als beloning voor de leerlingen de shirtjes overhandigden die ze tijdens het gehele programma van SportMpower hadden gedragen.

Het was mooi om te zien hoe de groep interesse toonde in beide rondleidingen, waar we allemaal erg vriendelijk werden ontvangen. Een toffe ervaring voor de groep en een mooie afsluiter van een heel leuke periode van zes weken.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron&Foto’s: Go Ahead Eagles