Deventer – Wie deze Oranje Leeuwin is, is nog even een verrassing. Zij wordt zaterdag gelijk ook gepresenteerd als ambassadrice voor Deventer, speelstad van het EK Vrouwenvoetbal 2017. Aan de aftrap met de reusachtige promotiebal doen ook Robert Berends, voorzitter van Sportclub Deventer en wethouder Jan Jaap Kolkman mee.

Meidenvoetbal Deventer

Het meidenvoetbal in Deventer groeit stevig. Bij Sportclub Deventer spelen nu ongeveer 90 speelsters in diverse teams, afhankelijk van de leeftijd. De jongsten (onder 9 jaar) voetballen in gemengde teams. Vanaf 9 jaar kunnen ze kiezen voor een meidenteam of gemengd met jongens voetballen. Vanaf die leeftijd heeft Sportclub Deventer 7 meidenteams (2 teams onder 11 jaar, 2 teams onder 13 jaar, 2 teams onder 15 jaar en 1 team onder 17 jaar).

Voor de teams onder de 13 en onder de 15 jaar werkt de club samen met FC RDC. Dat betekent dat voor deze teams speelsters van beide verenigingen uitkomen.

EK speelstad Deventer

Nederland is gastheer van het EK Vrouwenvoetbal 2017. Het EK is van 16 juli tot en met 6 augustus. Op 8 november is de loting. In Deventer worden 4 poulewedstrijden en een kwartfinale gespeeld. De insteek voor Deventer, KNVB en UEFA is helder: het EK is een feest, sport is leuk, brengt mensen en culturen bij elkaar en zet mensen in beweging.

In Deventer worden in de Adelaarshorst de groepswedstrijden gespeeld op 18, 21, 24 en 27 juli. De kwartfinale is op 30 juli. Voor meer informatie kijk op www.euro2017deventer.nl.

Reuzenbal en Keepie Uppie

Zaterdag ligt ook de reusachtige EK-promotiebal van speelstad Deventer op het terrein van Sportclub Deventer. Een ideale plek om samen met de mystery Oranje Leeuwin een selfie te maken en te delen via je eigen sociale media. Gebruik daarbij #ek2017deventer. Speelstad Deventer is te volgen via Instagram (ek2017deventer), Twitter (@EK2017Deventer) en Facebook (Facebook.com/EK2017-Deventer).

Zaterdag kun je ook meedoen aan Keepie Uppie Deventer, de voorronde van de competitie om in 90 seconden zo vaak mogelijk de bal hoog te houden. De uiteindelijke speelstad-winnaars gaan naar de finale tijdens de loting voor het EK Vrouwenvoetbal 2017 op 8 november in Rotterdam.

Alleen meisjes maken kans op een plek in de finale tijdens de EK-loting op 8 november in Rotterdam. Per speelstad zijn er 2 finalisten: 1 Keepie Uppie Princess in de leeftijdscategorie t/m 12 jaar en 1 Keepie Uppie Queen in de leeftijdscategorie 13 t/m 16 jaar. Keepie Uppie Deventer loopt van 13 augustus tot 30 oktober. Op www.euro2017deventer.nl kun je vinden wie er aan kop gaat en waar en wanneer de andere Keepie Uppie bijeenkomsten in Deventer worden gehouden.