Deventer- Het nieuwe schaatsseizoen van Sport- en Bewegingscentrum De Scheg in Deventer wordt in het weekend van 8 en 9 oktober geopend. Schaatsliefhebbers kunnen met diverse activiteiten op het ijs weer hun hart ophalen.

Voor sportieve, fanatieke hardrijders is er de mogelijkheid om op zaterdag 8 oktober van 14.00 tot 17.00 uur hun banen te trekken. Er worden clinics gegeven door de schaatsschool, verenigingen en het KNSB sprintteam Gelderland.
 
Recreatieve schaatsers
Zondag 9 oktober staan er van 12.00 tot 17.00 uur voor de recreatieve schaatsers diverse demonstraties en ijspret op het programma. Daarnaast is er de mogelijkheid om ieder half uur deel te nemen aan kennismakingslessen.

Erben Wennemars
Voor Erben Wennemars is er zondag een speciale rol weggelegd. Hij zal een bijdrage leveren aan de opening van de kunstijsbaan. Hoe en waarmee hij dit gaat doen is nog een verrassing.

Over De Scheg
De Scheg is dé overdekte kunstijsbaan van Overijssel. Er worden jaarlijks vele schaatslessen gegeven en wedstrijden gereden. Maar ook voor de recreatieve schaatser is er veel te beleven. Schaatsen met familie en vrienden is voor velen een heerlijk dagje uit. Kinderen kunnen zich uitleven in de winterspeeltuin De Speelpool en op het IJsplein. Opwarmen kan bij de open haard in het Schaatscafé.

De tarieven in het openingsweekend zijn extra voordelig. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 2,50 en iedereen vanaf 13 jaar € 5,00. Het is mogelijk om bij De Scheg schaatsen te huren.

Meer informatie op www.descheg.nl/schaatsen