Deventer- Al in de derde competitiewedstrijd van Go Ahead Eagles kwam er een abrupt einde aan het seizoen van Mohamed Hamdaoui. Na twintig minuten spelen moest de linkervleugelaanvaller naar de kant met een afgescheurde kruisband in zijn rechterknie. Monoloog van een onfortuinlijke maar vastberaden voetballer.

“Ik was in een duel om de bal verwikkeld. De scheidsrechter had al gefloten, maar die middenvelder van FC Den Bosch kwam er wat wild in terwijl ik een slap voetje had. Het was een op het oog heel onschuldig duel met grote gevolgen. Ik lag op de grond en dacht: ‘Dit is niet goed’. Ik probeerde nog verder te spelen, maar merkte al binnen een minuut dat het niet meer ging. Het voelde gewoon niet goed aan. Het spookte door mijn hoofd dat het ernstig kon zijn, maar wilde nog niet speculeren voordat er een foto van mijn knie was gemaakt. Een dag later kreeg ik echter de bevestiging dat mijn kruisband was afgescheurd…

Dat was wel even slikken. Vervolgens heb ik gelijk de knop omgezet. Het is zoals het is. Half september ben ik geopereerd. Er is een pees in mijn knie gezet die als vervanging van mijn kruisband moet gaan fungeren. Die pees moet nu eerst goed doorbloed raken. In overleg met de technische en medische staf van Go Ahead Eagles ben ik met mijn eigen fysiotherapeut in Amsterdam aan mijn revalidatie begonnen. Daar zit ik dicht bij mijn familie. Bovendien kost het me moeite om mijn teamgenoten in Deventer te zien trainen terwijl ik zelf in het krachthonk zit.

Met kleine stapjes probeer ik vooruitgang te boeken. Het liefst wil ik natuurlijk sneller revalideren, maar het heeft geen zin om iets te forceren. Ik neem alle tijd. Go Ahead Eagles steunt me hier gelukkig in en geeft me alle vertrouwen en vrijheid. Daar ben ik de club dankbaar voor. Ik hoop dit seizoen nog in actie te komen, maar ga er eerlijk gezegd niet van uit. Normaal staat er voor de revalidatie van een kruisbandblessure negen maanden. Dan is het juni en is de competitie al afgelopen. Over mijn ambities voor het nieuwe seizoen wil ik nog niet nadenken, dat is nog zo ver weg. Ik hoop sportief gezien op dezelfde start als dit seizoen tegen Telstar, waarin ik tijdens mijn debuut voor Go Ahead Eagles gelijk scoorde. Ik wil echter vooral fit blijven en belangrijk zijn voor het team.”

 

foto van Go Ahead Eagles.