Deventer- Vanmiddag vindt de officiële oplevering van de vernieuwbouwde Adelaarshorst plaats. Vandaag, morgen en overmorgen zullen de laatste voorbereidingen worden getroffen voor de wedstrijd van zondag tegen Telstar. Er is ongelofelijk veel werk verricht door alle betrokken partners, medewerkers en vrijwilligers van de club.

Zoals vanaf dag één gecommuniceerd was het streven dat het stadion op 16 augustus (aanstaande zondag) ‘voetbalgereed’ zou zijn. Dat is gelukt. ‘Voetbalgereed’ houdt wel in dat er een aantal zaken nog wel moet gebeuren. Hier volgt een opsomming:

– De stadionmuur moet gerestaureerd worden. Gesprekken hierover met verschillende partijen volgen zo spoedig mogelijk.

– Het supportersplein/maatschappelijk plein is grotendeels aangelegd. Het grasveld volgt volgende week.

– Het supportershome is nog niet helemaal gereed en is dus nog gesloten. De drankverkoop is in afstemming met de Supportersvereniging geregeld middels mobiele verkooppunten.

– De muntautomaten voor de nieuwe tribune aan de Vetkampstraat zijn besteld, maar nog niet geleverd. Munten zijn verkrijgbaar op het supportersplein.

– Duidelijke bewegwijzering wordt komende week opgehangen. Zondag hangen er tijdelijke borden. Voor eventuele vragen kan je terecht bij de stewards.

– Voor de nieuwe zittribune aan de Vetkampstraat geldt: de toegang hiertoe is via de achterkant van de tribune. In verband met eenieders veiligheid is het niet toegestaan om vooraan bij het hek te staan.

– Ook voor de nieuwe zittribune aan de Vetkampstraat geldt: vanuit de verkooppunten is er zondag een beperkt assortiment beschikbaar. Er is wel bier en fris te verkrijgen.

– De fietsenstalling, grenzend aan het supportersplein, is vergroot. Na zondag wordt deze helemaal gereed gemaakt.

– Het scorebord is nog niet vrijgegeven door de douane. Er is derhalve voor zondag een tijdelijke oplossing geregeld.

– Wat betreft de hoofdtribune: de begane grond is gereed, net als twee business lounges. De Rabobank Toplounge wordt de komende weken helemaal afgebouwd.

– Voor minder valide mensen is er een aparte ingang. Deze bevindt zich onder de hoofdtribune rechts naast het supportershome.

– De B-Side blijft vanzelfsprekend de enige staantribune in het stadion. De overige drie tribunes zijn zittribunes.

– De officiële opening van de vernieuwbouwde Adelaarshorst vindt plaats op vrijdag 2 oktober, als Go Ahead Eagles tegen Sparta speelt. Dan zijn alle werkzaamheden, zoals aankleding en finishing touch, voltooid.

Naar aanleiding van de bevindingen van de eerste wedstrijd zullen desgewenst kleine aanpassingen worden doorgevoerd.

vernieuwbouwverschillen