Deventer- Bij de wedstrijd Go Ahead Eagles – Ajax morgen, zondag 8 februari, draait het niet alleen om voetbal. De wedstrijd staat namelijk ook in het teken van een geheel andere ‘Deventer – Amsterdam’ connectie.

En wel de actie ‘Fonds voor een dapper meisje’, het studiefonds opgericht door een Deventer vader voor het Amsterdamse vondelingenmeisje dat eind oktober 2014 uit een ondergrondse vuilcontainer werd gered. Zondag 8 februari zijn de twee clubs daarmee niet alleen tegenstanders van elkaar, maar laten zij ook zien dat sport verbroedert.

Voorafgaand aan de wedstrijd van zondag is Frank (foto), de initiatiefnemer van de actie, uitgenodigd in de business club van Go Ahead Eagles. Hij zal daar, in aanwezigheid van sponsoren, genodigden, bestuur en directies van beide clubs, vertellen over het hoe en waarom van zijn initiatief en ‘met de pet rondgaan’.

“Go Ahead Eagles is meer dan voetbal alleen”, zegt Jelle Beuker, lid van het managementteam van Go Ahead Eagles. “We staan als voetbalclub midden in de maatschappij. Als onze trouwe supporter Frank de la Bey dan een initiatief start om te komen tot een studiefonds voor het geredde meisje, willen wij hem graag een platform bieden om zijn doel te bereiken. Een beter moment dan Go Ahead Eagles tegen Ajax is er dan niet, daar het een Deventer initiatief voor een Amsterdams meisje is.”

“Het fonds, waar op dit moment al ruim 14.000 euro in zit, is inmiddels zo veel meer dan geld alleen. Het is een gebaar van meer dan duizend mensen dat het meisje er wél mag zijn, dat ze wél gewenst is”, vertelt Frank. “Dat lieten heel veel mensen én bedrijven reeds zien. En nu laten de Eagles en Ajax dat ook weer zien. Het is niet alleen maar ellende dat de klok slaat in de wereld, we hebben als mensen echt heel erg veel voor elkaar over.”

Het einddoel van het studiefonds is 20.000 euro. “Dat komt nu wel erg dichtbij”, vervolgt Frank hoopvol. Dat moet ook wel, want eind februari stopt de inzamelingsactie en wordt het fonds, na een accountantscontrole, overgedragen aan Jeugdbescherming Amsterdam, die het fonds zal gaan beheren. Met hen wordt een contract gesloten dat niemand aan het fonds mag komen en er geen kosten worden berekend voor het beheer. Zodat alle opbrengsten voor de volle 100% naar het dappere meisje gaan.

gae