Deventer- Sportbedrijf Deventer is het centrale adres voor alle sportgerelateerde zaken. Zo exploiteert Sportbedrijf Deventer Sport- en belevingscentrum De Scheg, het Borgelerbad en diverse sporthallen in Deventer en omgeving. Daarnaast is Sportbedrijf Deventer verantwoordelijk voor de ondersteuning en advisering van sportverenigingen, sportstimulering en ontwikkeling van bewegingsconcepten. Bij al onze producten en diensten staat ‘Beleving in Beweging’ centraal.

Bij Sportbedrijf Deventer werken ruim 130 mensen, die jaarlijks meer dan 1 miljoen gasten ontvangen.

In verband met het vertrek van één van de huidige medewerkers zijn wij op zoek naar een:

Medewerker Marketing & Communicatie (M/V) – 32-36 uur

Het werk

Ben je toe aan een volgende stap in jouw marketing en communicatie carrière en denk jij dat je Sportbedrijf Deventer boven zichzelf uit kan laten stijgen, solliciteer dan op deze vacature! Als medewerker marketing en communicatie ben je (mede) verantwoordelijk voor de uitvoering en de totstandkoming van een marketing en communicatiebeleid voor de verschillende doelgroepen/ strategische speerpunten van Sportbedrijf Deventer, waaronder Sport- en Belevingscentrum De Scheg en het Borgelerbad.

De medewerker marketing en communicatie is intern en extern één van de aanspreekpunten en specialisten op het gebied van online en offline communicatie. Daarbij zorgt hij/ zij onder andere voor de uitvoering van marketingacties bij Sportbedrijf Deventer. Dat vertaalt zich in de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Mede ontwikkelen van een marketingstrategie/ -beleid en vanuit deze strategie/ kapstok alle uitvoerende acties beoordelen vanuit rendement, strategische doelen en effect;
 • Markt-/ doelgroepenonderzoek
 • Analyse en rapportage van onderzoeksresultaten, bezoek online en op locatie, enzovoorts.
 • Online marketing; seo, sea, analytics, enzovoorts.
 • Beheren en onderhouden van websites Sportbedrijf Deventer, De Scheg, Borgelerbad en externe websites.
 • Beheren, onderhouden en plannen van Social Media (plaatsen van berichten en bijhouden van o.a. Facebook en Twitteraccount);
 • Online en offline communicatie acties bedenken en/ of uitvoeren die voortkomen uit projectplannen of corporate vraagstukken.
 • Beheren van een communicatiekalender; wanneer wordt wat gelanceerd/ geplaatst/ gecommuniceerd
 • Schrijven en/ of redigeren en/ of plaatsen van persberichten en één van de contactpersonen voor de pers.
 • Evenementenmarketing, Campagne-/ actiemarketing
 • Participeren in projecten
 • Mede verantwoordelijk voor het (media-) inkoopbeleid en contact met leveranciers.

 

Functie-eisen

Wij zoeken een nieuwe collega met marketing-/ communicatie ervaring, het liefst in combinatie met sport/ bewegen en/ of recreatie. Je hebt een afgeronde hbo-opleiding in de richting van marketing/ communicatie waarbij de voorkeur uitgaat naar een specialisme richting de sport-/ leisure branche. Je hebt werkervaring opgedaan als medewerker marketing en communicatie en zoekt nu een grotere uitdaging. Je bent ambitieus en weet door je enthousiasme andere mensen te motiveren. Ben jij in staat om door middel van slimme communicatie uitingen/ -inkoop, creatieve acties, juiste inzet van middelen en gevoel voor timing, de naamsbekendheid van Sportbedrijf Deventer, De Scheg en Borgelerbad te vergroten waardoor het bezoek, deelname aan projecten, aantal leden, stijgt? Dan zoeken wij jou!

Competenties: ondernemend, resultaatgericht, creatief, zelfstandig, initiatiefrijk en energiek.

 

Jouw afdeling

De afdeling marketing, communicatie en sales bestaat uit vijf collega’s, ondersteund door een aantal stagiairs. In het team zitten professionals met ieder een specialistisch vakgebied. Daarnaast zijn er ook gezamenlijke onderwerpen die wij als team in zijn geheel oppakken.

 

Wij bieden

Een interessante, uitdagende functie in een ambitieuze, dynamische werkomgeving die volop in ontwikkeling is. De functie betreft een fulltime functie van 32 tot 36 uur per week. Uiteraard bieden wij een passend salaris bij deze functie. In eerste instantie wordt een contract van een jaar aangeboden. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.

 

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie en inlichtingen over de functie kun je terecht bij Jeroen Kops, Manager Exploitatie Sportbedrijf Deventer via 0570-659777.

Je reactie zien wij graag uiterlijk 31 januari 2016 tegemoet. Reageren kan via het sollicitatieformulier voor deze functie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Sportbedrijf Deventer - Beleving in Beweging