Deventer – Gisterochtend kregen medewerkers van Veiligheid & Service, op station Deventer, via Meldkamer NS, de melding dat in een binnenkomende trein een man uit het niets een reiziger had aangevallen en dat de man hard aan het schreeuwen was. De reiziger wist zichzelf gelukkig in veiligheid te brengen in een andere coupé, waarna zij samen met een andere reiziger de conducteur heeft opgezocht.

Bij binnenkomst van de trein namen medewerkers van NS Veiligheid & Service contact op met de conducteur, deze gaf door waar de verdachte zich bevond.

Nadat de deuren van de trein openden stapte de verdachte zelfstandig de trein uit en werkte mee. Het slachtoffer gaf aan aangifte te willen doen waarop de verdachte door de politie werd aangehouden.

Nadat het slachtoffer door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel nagekeken was, is zij per trein huiswaarts gegaan. De conducteur van deze trein bleek dezelfde conducteur te zijn als van de trein waarin het incident plaatsvond. Deze conducteur heeft zich in de trein wederom ontfermd over het slachtoffer tot aan het volgende station. Daar hebben collega’s van V&S haar begeleid naar de trein van een andere vervoerder, waarna zij uiteindelijk door een familielid is opgehaald.