Regio- Op 19 maart start Brandweer IJsselland de regionale wervingscampagne ‘Maak jij het uit?’ voor nieuwe brandweervrijwilligers. Het is voor het eerst in deze regio dat er regionaal geworven wordt. Eerder gebeurde dit lokaal per brandweerpost.  Verdeeld over de hele regio zijn 90 nieuwe vrijwilligers nodig.

Regio IJsselland kent 36 brandweerkazernes met een totaal van ongeveer 1000 brandweermannen en –vrouwen. Ongeveer 80% hiervan is vrijwilliger. Om 24 uur per dag paraat te kunnen staan is brandweer IJsselland nu op zoek naar meer vrijwilligers, regio breed bijna 90 mannen en vrouwen. De werving gebeurt regionaal, maar alle posten geven er ook hun eigen, lokale invulling aan.

Informatiebijeenkomst

Brandweer IJsselland organiseert tijdens de werving voor brandweervrijwilligers ook een informatiebijeenkomst. Daar krijgen belangstellenden verdere informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over het selectietraject als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen je krijgt, hoe je verzekerd bent en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden.

Aanmelden

In de komende weken is  de campagne te zien via  flyers, posters en spandoeken én via Twitter: @VRIJsselland, Facebook:Veilig in IJsselland en de website www.vrijsselland.nl.

Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken via het inschrijfformulier op www.vrijsselland.nl  en melden zich daarmee gelijk aan voor de informatiebijeenkomst. Twijfel je nog, lees dan de informatiebrochure. De campagne duurt tot 1 mei.